Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elonkorjuun Etkoilla pääsee tutustumaan Soinilanmäen tilan eläimiin ja lähiruokaan – Mukana myös tv:stä tuttu kokki Ilkka Arvola

Ohjelmassa on myös esimerkiksi hevosajelua, Savonlinnan historialliset mysteeripelit -ryhmän livepeli sekä työkone-esittely.

Sadonkorjuun aikaa ja Suomen luonnon päivää juhlistava Elonkorjuun Etkot -tapahtuma järjestetään Savonlinnan Haapalassa Soinilanmäen tilan pihalla säävarauksella lauantaina 27. elokuuta, kerrotaan tapahtuman tiedotteessa. Tv:stä tuttu kokki Ilkka Arvola tekee tapahtumassa 200 lähiruokaburgeria, ja maa- ja kotitalousnaisten kojuilta saa pannukakkua. Arvola on mukana D.O. Saimaa – Food & Culture -hankkeessa, jonka tavoitteena on esitellä saimaalaisia tuottajia ja raaka-aineita.

Myynnissä on laaja kattaus erilaisia lähiruokatuotteita, kuten mangalitza-porsaan lihaa Soinilanmäen ja Toivolan tiloilta, avomaan kasviksia ja vihanneksia Salmelan tilalta, tilajäätelöä Kyytselän Jäätelöltä, marjatuotteita Marjatila Teittiseltä, hunajaa Viuhonmäen Hunajalta sekä saippuaa sekä laventeli- ja yrttituotteita Savon Susannalta.

– Soinilanmäen omia, tapahtumassa tarjolla olevia tuotteita ovat palvilihat sekä mangalitza-porsaan lihat, lampaantaljat sekä kotimaista designia oleva Mäen harmas -tuoteperhe, joka pitää sisällään muun muassa keramiikkaa ja koruja, kertoo Soinilanmäen tilan yrittäjä Tiina Hirvonen tiedotteessa.

Tuotteiden lisäksi tapahtumassa on nähtävillä Soinilanmäen tilan eläimiä: 80 kainuunharmas-lammasta, ankkoja, kaneja, mangalitza-possuja ja aasi. Vieraat pääsevät myös kokeilemaan hevosajelua sekä talutusratsastusta tehtäväradalla.

– Lisäksi vieraat saavat jättää nimiehdotuksia syksyllä syntyville karitsoille sekä arvaamaan syntyvien karitsoiden määrää, sanoo Hirvonen tiedotteessa.

Savonlinnan historialliset mysteeripelit -ryhmä järjestää tapahtumassa koko perheen livepelin, ja näytillä on myös työkoneita, kuten Metsä-Raikuun Ponsse-harvesteri. Paikalla on myös ProAgrian lammasasiantuntija, joka kertoo vieraille lampaiden, lammastalouden ja maisemanhoidon saloista.

Puutarhakahviossa on myytävänä juotavaa sekä suolaista ja makeaa purtavaa.

Elonkorjuun Etkot järjestetään 27. elokuuta kello 12–15 osoitteessa Soinilanmäentie 18, Savonlinna. Monissa kojuissa voi maksaa kortilla, mutta myös käteistä kannattaa ottaa mukaan. Vapaa pääsy.