Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulostaan roimasti parantanut Posti: verkkokaupan kasvu palaamassa pandemiaa edeltäneelle tasolle

Postin oikaistu liikevoitto moninkertaistui huhti-kesäkuussa.

Yhtiön tulos nousi 14,7 miljoonaan euroon, kun se viime vuonna oli 3,1 miljoonaa. Liikevaihto nousi kolmisen prosenttia 404,3 miljoonaan euroon.

Ajanjakson aikana Postin toimittamien pakettien määrä Suomessa ja Baltiassa kasvoi lähes kymmeneksen 17 miljoonaan pakettiin. Yhtiön mukaan koronapandemiasta aiheutunut verkkokaupan kasvu jatkui, mutta kasvutahti alkaa hidastua pandemiaa edeltäneelle tasolle.

– Suunta on kuitenkin edelleen selkeä: paketti- ja logistiikkavolyymit jatkavat kasvuaan, kun taas postipalvelujen kysyntä vähenee entisestään, toimitusjohtaja Turkka Kuusisto kommentoi volyymipiikkien tasaantumista yhtiön tulosjulkaisussa.

Osoitteellisten kirjeiden määrä väheni kolmella prosentilla 97 miljoonaan kappaleeseen.

Yritys aikoo verkkokaupan kasvun jatkuessa lisätä pakettiautomaattien määrää. Kuusiston mukaan huomattava osuus uusista lokeroista sijoitetaan ulkotiloihin. Automaatteja on nykyisin noin 2 200 kappaletta.

Posti myös päivitti tulosjulkaisun yhteydessä kuluvan vuoden näkymiään. Yhtiö kertoo nyt odottavansa liikevaihdon nousua tänä vuonna, kun aiemmin se odotti sen pysyvän viime vuoden tasolla. Viime vuoden liikevaihto oli noin 1 614 miljoonaa euroa.

Oikaistun käyttökatteen yhtiö odottaa pysyvän edellisen vuoden tasolla, kun aiemmin sen odotettiin laskevan 186,5 miljoonasta.