Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Dennis-myrsky riehuu yli Britannian – kaksi kuoli, viranomaiset varoittavat hengenvaarallisesta säästä

Kaksi ihmistä on kuollut Britanniassa talvimyrsky Denniksen seurauksena, kertovat brittimediat . Toinen kuolonuhreista löytyi merestä Kentin rannikon ulkopuolella, toinen putosi öljytankkerilta lähellä Margatea.

Viranomaiset varoittivat, että myrskyvuokset ja tuulet voivat olla Etelä-Walesissa hengenvaarallisia. Kyseessä on korkeimman asteen varoitus, jollaista maassa ei ole annettu sitten vuoden 2015, kertoo yleisradioyhtiö BBC . Alueella sijaitsevassa Aberdaronissa mitattiin yli 40 sekuntimetrin tuulenpuuskia.

Armeija on lähettänyt sotilaita apuun torjumaan myrskyn tuhoja.

Britannian puolustusministeriön mukaan 75 sotilasta on lähetetty Pohjois-Englannin Länsi-Yorkshireen rakentamaan tulvaesteitä ja korjaamaan suojia. Myös 70 reserviläistä tulee auttamaan paikoissa, joissa tarvitaan apua.

Monille paikkakunnille annettiin eilen tulvavaroituksia ja lähes koko maahan on annettu säävaroituksia. Paikalliset meteorologit arvioivat, että lauantaina osissa maata saattoi kerralla sataa kuukauden sademäärän verran vettä.

Useilta Britannian lentokentillä on peruttu kymmeniä lentoja lauantaina ja sunnuntaina. Joukossa ei ollut Finavian listauksen mukaan Helsinkiin saapuvia lentoja.

Britannian yli pyyhkäisi noin viikko sitten Ciara-myrsky, jonka brittilehdistö nimesi vuosisadan myrskyksi. Viranomaisten mukaan tämän viikonlopun tulvat saattavat olla pahempia kuin Ciaran aiheuttamat. Sateiden kyllästämä maa ei pysty imemään lisää vettä.

Ruotsissa saattaa paikoin sataa enemmän vettä kuin koko helmikuussa yleensä

Ruotsissa Dennis on rantautunut länsirannikolle tuoden mukanaan sateita ja yltyviä tuulia. Paikoin luvassa saattaa olla koko helmikuun sademäärän verran vettä. Yleensä länsirannikolla tulee helmikuussa vettä 30–40 millimetriä, mutta nyt paikoin saattaa sataa jopa 50 millimetriä.

Länsirannikolla toimivat sähköyhtiöt Vattenfall ja Ellevio varautuvat katkoksiin ja raivaamaan kaatuneita puita johtojen päältä. Uddevallassa suljettiin yli 1 700 metriä pitkä vinoköysisilta, joka on osa E6-tietä Oslon ja Kööpenhaminan välillä. Tiedossa ei ollut, milloin silta saadaan taas avattua liikenteelle.

Göteborgin alueella junaliikenne on paikoin poikki. Kulkuyhteyksien odotetaan palaavan normaaleiksi maanantaina.

Myrsky on kaatanut puita ainakin Göteborgin alueella. Tuulien ei kuitenkaan odoteta olevan yhtä kovia kuin viime viikolla.

Maan ilmatieteen laitos varoitti aikaisemmin, että rajut sateet ja tuulet voivat nostaa tulvia ja myrskyvuoksia maan eteläosassa.