Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Thaimaassa sotilas avasi tulen temppelissä ja ostoskeskuksessa – ainakin 20 kuollut

Useita laukausten sarjoja kajahteli thaimaalaisessa ostoskeskuksessa Nakhon Ratchasiman kaupungissa sunnuntaina aamuyöllä paikallista aikaa. Ostoskeskusta piirittävät sotilaat ja poliisit tunkeutuivat yön aikana rakennukseen, johon asemies hyökkäsi lauantaina.

Ainakin 20 ihmistä kuoli joukkoampumisessa ja useita haavoittui, kertoo puolustusministeriön edustaja, kenraaliluutnantti Kongcheep Tantravanich muun muassa BBC:n mukaan. Ampujaksi epäilty on Thaimaan armeijan sotilas, ja hän on yhä vapaalla jalalla. Hänen uskotaan olevan yhä ostoskeskuksen sisällä.

Thaimaan terveysministerin mukaan 10 haavoittunutta on sairaalassa kriittisessä tilassa.

Thaimaassa sotilaat ja poliisit ovat saaneet hallintaansa useita kerroksia ostoskeskuksesta, Bangkok Post kertoo. Vähintään useita kymmeniä ihmisiä on evakuoitu ostoskeskuksesta, ja sadat ovat paenneet itse.

Lauantaina alkaneessa verilöylyssä sotilas hyökkäsi esimiehensä kimppuun, varasti kasarmilta useita aseita ja armeijan ajoneuvon ja ajoi kaupungin keskustaan ampumaan ihmisiä.

Paikallismedian videoissa epäilty nousee Humvee-ajoneuvosta Terminal 21 -nimisen ostoskeskuksen edustalla, ampuu aseellaan ja ihmiset pakenevat. Ostoskeskus oli täynnä ostoksia tekeviä ihmisiä, kun ampuminen alkoi.

Paikalla on sekä poliisin että armeijan erikoisjoukkoja. Viranomaiset ovat eristäneet ostoskeskuksen ja sammuttaneet katuvaloja sen läheltä. Poliisi on kehottanut kansalaisia pysymään kotona.

Bangkok Postin mukaan ampuja otti panttivankeja, mutta tietoa ei ole vahvistettu. Khaosod-uutissivuston mukaan poliisin edustaja tiedotti aamuyöllä paikallista aikaa, että kaikki siviilit on saatu turvallisesti ulos ostoskeskuksesta.

Rakennuksen liepeillä syttyi myös tulipalo, kun ampujan luoti osui kaasusäiliöön.

Kuvamateriaalia nettiin hyökkäyksen aikana

Täyteen taisteluvarustukseen sonnustautunut sotilas lähetti myös kuvamateriaalia nettiin hyökkäyksen aikana. Hän oli aiemmin myös laittanut sosiaaliseen mediaan valokuvan pistoolista ja ammuksista.

32-vuotias mies on sotilasarvoltaan aliupseeri. Epäillyn motiiveja ei tiedetä.

Nakhon Ratchasiman kaupunki sijaitsee pääkaupunki Bangkokista koilliseen. Kaupunki tunnetaan myös nimellä Korat.

Verilöylyn tapahtumista tulee vahvistamatonta tietoa eri medialähteistä, ja tiedot muuttuvat hetki hetkeltä.