Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lakko uhkaa Teknologiateollisuuden toimialoja maanantaina

Lakko uhkaa Teknologiateollisuuden toimialoja maanantaina, jos sen ja Ammattiliitto Pron parhaillaan käynnissä olevissa neuvotteluissa ei päästä ratkaisuun.

– Neuvotteluille ei ole asetettu kellonaikaa vaan tavoite, että ratkaisua yritetään hakea viikonlopun aikana, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kommentoi STT:lle perjantaina alkuillasta.

– Kaksi asiaa on pöydässä – aika ja raha, sanoi puolestaan Teknologiateollisuuden neuvottelujohtaja Jarkko Ruohoniemi.

Työehtosopimusneuvotteluissa ovat edelleen auki kysymykset kilpailukykysopimuksen mukaisen 24 tunnin lisätyön poistamisesta sekä palkkaratkaisu.

Yritysten asema vaihtelisi lakon aikana

Jos sopuun ei päästä, lakko alkaa maanantaiaamuna ja jatkuu kaksi viikkoa. Vaikutukset näkyvät Teknologiateollisuuden työpaikoilla.

– Siellä esimiehet ja asiantuntijat jäävät töistä pois. Tietysti on isoja yrityksiä, vaikkapa terästehtaat SSAB ja Outokumpu , joiden lakko vaikuttaa tietysti heidän alihankintaketjujensa toimituksiin, Pron Malinen sanoo.

Teknologiateollisuuden Ruohoniemen mukaan yritykset ovat hyvin erilaisissa asemissa lakon suhteen. Toisiin se vaikuttaisi enemmän ja toisiin ei juuri ollenkaan.

Kumpikin osapuoli on toiveikas sen suhteen, että ratkaisu saataisiin aikaan vielä ennen maanantaiaamua.