Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtava maihinnousutukialus saapui Helsinkiin – maanantaina alus ja 2 000 Yhdysvaltain sotilasta suuntaavat harjoituksiin pohjoiselle Itämerelle

Yhdysvaltain laivaston maihinnousutukialus USS Kearsarge saapui tänään aamuyhdeksän aikaan vierailulle Helsingin Hernesaareen.

Aluksella ei järjestetä yleisöesittelyjä, ja laiturialueelle perustetaan vierailun ajaksi tilapäinen lentokieltoalue. Lennokkien ja dronejen lennättäminen lentokieltoalueella on kiellettyä.

Merivoimien tiedotteen mukaan Kearsarge on Wasp-luokkaan kuuluva 257-metrinen alus, jonka kyydissä on muun muassa helikoptereita ja pienempiä maihinnousualuksia.

Lisäksi mukana on noin 2 000 Yhdysvaltain merijalkaväen ja laivaston sotilasta.

Matka jatkuu sotaharjoituksiin

USS Kearsarge viipyy Hernesaaren satamassa maanantaihin saakka, minkä jälkeen se jatkaa matkaansa harjoittelemaan pohjoiselle Itämerelle ja Hangon seudulle yhdessä Merivoimien kanssa. Sotaharjoitukset kestävät elokuun 19. päivään asti, ja niihin osallistuu Yhdysvalloista myös alukset USS Arlington sekä USS Gunston Hall sekä merijalkaväen osia.

Merivoimista harjoituksiin osallistuu Merivoimien esikunnan, Uudenmaan prikaatin, Rannikkoprikaatin ja Rannikkolaivaston joukkoja ja aluksia.

Harjoittelu aiheuttaa lisääntynyttä pinta-alusten liikettä ja lentotoiminnasta aiheutuu lentomelua Hankoniemen ja Upinniemen alueella kaikkina päivinä, Merivoimien tiedotteessa kerrotaan.