Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Kreikassa putosi rahtilentokone – silminnäkijöiden mukaan kone oli tulessa ennen putoamista

Pohjois-Kreikassa on pudonnut Antonov An-12 -rahtilentokone myöhään lauantai-iltana, kertoo kreikkalainen uutistoimisto ANA.

Medialähteiden mukaan Serbiasta Jordaniaan matkalla ollut kone oli aiemmin pyytänyt lupaa hätälaskeutumiselle Pohjois-Kreikan Kavalan kaupungin lentokentälle.

Virallista tietoa koneessa olleiden määrästä ei ole. Kreikan yleisradio ERT:n mukaan koneessa olisi ollut kahdeksan ihmistä.

Silminnäkijöiden mukaan kone oli jo tulessa ennen sen putoamista lähelle Kavalan kaupunkia.

– Yllätyin, kun kuulin lentokoneen moottorin äänen, kertoi paikallinen mies ERT:lle.

– Menin ulos ja näin moottorin olevan tulessa.

Paikallisviranomaisten mukaan pelastushenkilökunta ei voi mennä onnettomuuspaikalle jatkuvien räjähdysten vuoksi. ERT:n mukaan koneen rahti on "vaarallista".

– Teidän on mentävä kauemmaksi turvallisuutenne vuoksi. Meillä on tietoja siitä, että koneen kyydissä oli ampumatarvikkeita, kertoi yksi paikalla olleista palopelastajista toimittajille.

Läheisen kunnan pormestari kertoi kreikkalaiskanavan haastattelussa, että kone tippui noin kahden kilometrin päähän asutuksesta.

Pelastusviranomaiset kertoivat sunnuntaina käyttävänsä lennokkia tilannekuvan saamiseksi paikalta.