Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kohuoikeudenkäynnin keskiössä ollut Johnny Depp saapui esiintymään Helsinkiin ja Tampereelle - heinäkuussa albumi Jeff Beckin kanssa

Näyttelijä ja kitaristi-laulaja Johnny Depp esiintyy maanantaina Tampere-talossa. Sunnuntaina Depp esiintyi Helsingin Kaisaniemessä.

Johnny Depp saapui Suomeen brittiläisen kitaravirtuoosi Jeff Beckin kiertuekokoonpanon mukana.

Tampereella esiintyvän yhtyeen muut jäsenet ovat basisti Rhonda Smith, rumpali Anika Nilles ja kosketinsoittaja Robert Adam Stevenson.

Depp esiintyy kovassa seurassa, sillä Beck on palkittu peräti kahdeksan kertaa Grammy-palkinnolla. Beck on myös nimetty kahdesti Rock & Roll Hall of Fame -kunniagalleriaan ja hänen muusikkouransa on kestänyt jo yli 50 vuotta.

Reilut pari vuotta sitten Beck ja Depp julkaisivat yhdessä duettobiisin ”Isolation”. Beckin ja Deppin Isolation-duettobiisissä on kyse alun perin John Lennonin ”John Lennon/Plastic Ono Band” –nimiselle albumille vuonna 1970 levyttämästä kauniista balladista.

Jeff ja Depp ovat julkaisemassa myös yhteisen albumin jo pian, heinäkuussa, kertoo Tampere-talo.

Aamulehden mukaan maanantaisia lippuja myytiin hyvin jo ennen tietoa Deppin osallistumisesta, "mutta se toi tietysti loppukirin". Liput loppuunmyytiin nopeasti kun tieto Deppin osallistumisesta keikalle varmistui.

Näyttelijä-muusikko saapui Suomeen myöhään lauantai-iltana yksityiskoneella. Hänen yksityiskoneensa laskeutui tuolloin Helsinki-Vantaan lentokentälle, kertoi Ilta-Sanomat.

Depp on jo ennestään tuttu myös Hollywood Vampires -yhtyeen jäsenenä. Nelisen vuotta sitten Depp esiintyi Hollywood Vampiresin kanssa Helsingin Kaisaniemessä. Kokoonpanoon kuuluivat tuolloin myös Alice Cooper ja Aerosmith-kitaristi Joe Perry.

Deppillä oli maltilliset erikoistoiveet esiintyessään nelisen vuotta sitten. Usein tähdillä on hyvinkin erikoisia toiveita ja yksityiskohtainen lista toiveistaan vierailun ajaksi.

Näyttelijä-muusikon neljän vuoden takaisella pikaisella Suomen vierailulla korostui terveellinen luomuruoka hedelmineen.

Alkoholia seurueelle oli tilattu ilmeisesti lähinnä hieman viiniä ruokajuomaksi. Muiksi juomiksi oli haluttu alkoholittomia oluita. Deppin aiempia toiveita oli selvittänyt Ilta-Sanomat.

Tuolloin Hollywood Vampiresin kanssa esiintynyt Alice Cooper on ollut jo vuosikymmeniä raitis. Hän lopetti liiallisen alkoholinkäytön oksennettuaan verta hotellihuoneessaan.

Lääkäri oli Cooperin mukaan todennut hänelle tuolloin:

– Jos lopetat juomisen, voit levyttää vielä 20 albumia, ellet lopeta, soitat parin viikon päästä ystäviesi Jim Morrisonin ja Jimi Hendrixin kanssa taivaassa.

Deppin, Beckin ja muiden majoituspaikka ensi yöksi on suuri salaisuus. Kaisaniemessä aiemmin Helsingin keikkaa odottaneet Ilta-Sanomien haastattelemat Depp-fanit olivat tulleet keikalle eri puolilta Suomea.

Ilmassa oli kova jännitys ja odotus. Fanit ihailevat Deppiä ihmisenä ja pitävät hyväsydämisenä esikuvana monelle.

– Olisi ihanaa päästä sanomaan Johnnylle: tervetuloa, olemme niin ylpeitä sinusta, oli eräs fani todennut.