Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verohallinnolle runsaasti tietoa suomalaisista ulkomaisesta virtuaalivaluuttapörssistä – tehostaa verovalvontaansa

Verohallinto ilmoittaa saaneensa ulkomaisesta virtuaalivaluuttapörssistä paljon suomalaisia koskevia tietoja. Tämä on ensi kerta, kun Verohallinto on saanut ulkomaisesta virtuaalivaluuttapörssistä näin laajan tietoaineiston suomalaisista virtuaalivaluuttojen omistajista.

Verohallinto toteaa tehostavansa verovalvontaa nyt saamiensa tietojen pohjalta.

Alustavien analyysien perusteella suomalaiset ovat nostaneet virtuaalivaluuttapörssistä varoja pankkitileilleen yli sadan miljoonan euron edestä. Kaikkiaan vaihtotapahtumia on ollut satojen miljoonien eurojen edestä.

Tiedot kattavat useita kymmeniä eri kryptovaluuttoja. Eniten tietoja löytyy bitcoinien ostoista ja myynneistä.

Verohallinto käyttää tietoja valvonnassa tänä keväänä, kun se tarkistaa suomalaisten veroilmoituksilleen ilmoittamia virtuaalivaluuttatuloja.

– Olemme tehneet vastaavia tietopyyntöjä myös muihin suuriin virtuaalivaluuttapörsseihin, joten vielä lisääkin tietoja voi olla lähiaikoina käytössämme, sanoo ylitarkastaja Timo Puiro Verohallinnosta tiedotteessa.

Verohallinnon tavoitteena on, että tiedot virtuaalivaluuttapörsseistä tulisivat vastedes automaattisesti ja säännöllisesti eri maiden veroviranomaisille.