Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vapun juhlinta palasi raiteilleen kahden erityisvapun jälkeen – poliisilaitosten mukaan juhlinta oli kohtuullisen siistiä

Tänä vuonna vapun juhlinta palautui perinteisemmäksi. Kahtena viime vuonna koronatilanne on vaikuttanut tätä vappua enemmän esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen. Poliisilaitokset kertovat, että etenkin vappuaattona liikkeellä oli paljon ihmisiä. Vapunpäivänä juhlinta oli suhteellisen rauhallista.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella eli esimerkiksi Tampereella ja Jyväskylässä vapunpäivä oli yleisesti ottaen rauhallinen. Sisä-Suomen poliisi kertoi puuttuneensa käskyin ja kehotuksin yksittäisiin häiriökäyttäytymisiin.

– Vilkkaaseen vappuaattoon verrattuna vapunpäivän vietto on ollut sujuvaa ja maltillista, poliisi kertoi tiedotteessa sunnuntaina.

Sunnuntaiaamun vappumarssilla Tampereen keskustassa nähtiin provosoivaa käytöstä.

– Muutama äärioikeiston ja äärivasemmiston ihminen saapui paikalle ja yritti provosoida toista osapuolta, kertoi rikoskomisario Markus Antila Sisä-Suomen poliisista STT:lle maanantaina.

Antilan mukaan kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

Antilan mukaan Tampereen keskusta näytti maanantaiaamuna siistiltä.

– Ei ole vappukamaa eikä oksennusta kaduilla, ihan hyvältä näyttää, Antila sanoi.

Lounais-Suomen poliisin alueella oli maanantaina aamuyöstä jo rauhallista.

– Verrattuna varmaan kahteen aikaisempaan vappuun on ollut vähän vilkkaampaa, tilannekeskuksesta summattiin koko vappuviikonloppua STT:lle.

Uudellamaalla rähinää vappupäivänä

Uudellamaalla vapunpäivän alkuilta oli Helsingin poliisin mukaan yllättävän vilkas. Poliisitehtäviä oli runsaasti Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Poliisitehtävät keskittyivät yleisille paikoille.

Yöllä Uudenmaan tilanne rauhoittui.

– Nythän tuo on rauhoittunut, mutta puolille öin asti oli vielä hyvinkin paljon menoa ja meininkiä ympäri Uuttamaata, komisario Jari Korkalainen kertoi STT:lle maanantaina aamuyöstä kolmen aikoihin.

Sunnuntaina poliisi puuttui Uudellamaalla muun muassa erinäisiin häiriöihin ja rähinöihin. Korkalaisen tietojen mukaan poliisi ei joutunut tyhjentämään julkisia paikkoja vapunpäivänä.

– Jonkun verran ihan rattijuopumuksia ja kaikkea tällaista poliisin peruskauraa vähän normaalia enemmän, komisario Jari Korkalainen jatkoi listausta.

Myös sunnuntaina oli Korkalaisen mukaan enemmän poliisitehtäviä kuin normaalina viikonloppuna olisi.

Oulussa kylmä ilma viilensi menoa

Oulun poliisi kertoo, että Oulun poliisilaitoksen alueella kirjattiin vähemmän hälytystehtäviä kuin vuonna 2021. Vaikka väkeä oli liikkeellä kohtuullisen paljon, niin henkeen ja terveyteen kohdistuneita epäiltyjä rikoksia ilmoitettiin vappuviikonlopun aikana koko poliisilaitoksen alueella 27 tapausta, kun viime vuoden vapun vastaava luku oli 33 tapausta.

– Varmaan tuo aika kylmä ilma ainakin täällä pohjoisessa vaikutti siihen, että ei ollut hälinöitä, Oulun poliisin johtokeskuksesta summattiin vapunpäivän kulkua varhain maanantaina.

Rattijuopumuksia paljastui sen sijaan jonkin verran enemmän.