Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putinin kannoille ilmestyi karski lihaskimppu – turvamiehellä on tehtävä, joka aiheuttaa kylmiä väreitä länsimaissa

Venäjän presidentti Vladimir Putin näyttäytyy edelleen harvoin julkisuudessa. Hän kuitenkin pistäytyi perjantaina 8. huhtikuuta järjestetyssä poliitikko Vladimir Zhirinovskin muistotilaisuudessa ja neljä päivää myöhemmin Vostotsnyin avaruuskeskuksessa.

Putinin kantapäillä on viime aikojen näyttäytymisissä kulkenut kookas turvamies. Hän on yksi Putinin sadoista henkivartijoista eli Venäjän median mukaan ”musketööreistä”. Kaikki musketöörit ovat Venäjän turvallisuuspalvelun FSO:n kouluttamaa eliittiä.

Muun maailman kannalta mielenkiintoinen on Putinin varjoksi ilmestyneen turvamiehen rooli. Hän kantaa Putinin lähellä erittäin näyttävästi salkkua, joka kantaa Venäjällä nimeä "Cheget". Se on niin sanottu ydinasesalkku, jonka käyttäminen tuottaisi Venäjän virallisen väitteen mukaan "suunnattoman tuhovoiman". Todellisuudessa salkku lienee lähinnä voimannäytös muulle maailmalle.

Venäjän presidentin nykyistä ydinasesalkkua on kerran pikaisesti vilautettu avattuna Venäjän valtiollisten tv-kanavien välittämässä uutispätkässä. Salkusta paljastui tavallisen pienoistietokoneen näyttö, jonka yhteyteen oli liitetty useita valkoisia nappuloita ja yksi suuri punainen nappula.

Todennäköistä siis on, että ydinasesalkku on vain osa näytelmää, jolla yritetään pönkittää mielikuvaa Venäjän mahtavuudesta. Ydinaseiden laukaisu toiminee aivan toisin.

Niin tai näin, maailma olisi levollisempi paikka, jos Putinin turvamies kantaisi salkussa vaikkapa presidentin rakkainta pehmolelua. Se voisi olla nimeltään vaikkapa Tyrannisaurus Rex.