Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Halla-aho hyväksyisi sotatarvikkeiden viennin Ukrainaan

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) sallisi sotatarvikkeiden viennin Ukrainaan.

Suomen periaatteena on perinteisesti ollut se, ettei se vie aseita konfliktialueille. Halla-ahon mukaan Suomen linjaus on periaatteen tasolla hyvä, mutta Ukrainan tapauksessa problemaattinen.

– Kun kyse on hyökkäyksen uhan alla olevasta maasta tai hyökkäyksen kohteena olevasta maasta, tällaisen maan asettaminen asevientisaartoon ei palvele rauhan ylläpitoa, vaan se on lähinnä tukea sille hyökkääjälle, Halla-aho sanoi Ylen Ykkösaamun haastattelussa.

– Tärkeintä kaikissa linjauksissa ja päätöksissä on, että noudatetaan niiden henkeä, pohditaan, mitä varten ne linjaukset on aikanaan laadittu sen sijaan että takerrutaan linjausten kirjaimeen, jotta voitaisiin perustella itsellemme se miksi emme halua tehdä mitään, Halla-aho jatkoi.

– Se on aivan toinen kysymys, että minkälaisia mahdollisuuksia Suomella käytännössä on toimittaa erilaista tukea Ukrainalle, mutta mielestäni tämä periaate ei aivan sovellu tähän tilanteeseen.

Halla-ahon mukaan on myönteistä, että asevientiasiasta on herännyt keskustelua Suomessa viime aikoina.

– Muistaakseni ulkoministeri Haavistokin on todennut sen, että tähän voi liittyä tiettyä moraalista problematiikkaa, tämän linjauksen kirjaimelliseen tulkintaan tällaisessa tilanteessa.