Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmarinen kuvaa viime vuotta erinomaiseksi – sijoitukset tuottivat yli 15 prosenttia

Eläkeyhtiö Ilmarisen sijoitukset tuottivat viime vuonna 15,3 prosenttia eli 8,1 miljardia euroa. Yhtiön mukaan sijoitusvarallisuuden arvo nousi ennätystasolle 60,8 miljardiin euroon. Toissa vuonna sijoitukset tuottivat 7,1 prosenttia.

– Vuosi 2021 oli Ilmariselle erinomainen. Sijoitusvarat ja vakavaraisuuspääoma nousivat ennätystasoille ja vahva kehitys asiakashankinnassa ja kustannustehokkuuden parantamisessa jatkui, kertoo toimitusjohtaja Jouko Pölönen tiedotteessa.

Yhtiön mukaan sijoitusmarkkinoiden tuottokehitys oli vahvaa erityisesti osakemarkkinoiden voimakkaan nousun myötä.

– Maailmantalouden toipuminen koronaviruksen aikaansaamasta lamasta jatkui vuonna 2021. Sijoitusmarkkinoiden kehitys oli erittäin vahvaa talouskasvun, elvyttävän rahapolitiikan ja yritysten parantuneiden tulosten siivittämänä, arvioi sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Mikko Mursula.

Muillakin suurilla eläkevakuuttajilla roimat sijoitustuotot

Muista suurimmista eläkevakuuttajista Varma kertoi aamulla ja Keva eilen ennätyksellisistä sijoitustuotoista. Varman sijoitukset tuottivat 18,5 prosenttia ja Kevan 15,8 prosenttia.

Aamulla tuloksestaan kertoi myös eläkeyhtiö Elo . Elon sijoitustuotot nousivat viime vuonna 14,0 prosenttiin.

Kevan sijoitusvarallisuuden arvo oli viime vuoden lopussa 66,8 miljardia euroa, Varman 59,0 miljardia euroa ja Elon 29,4 miljardia euroa. Ilmarinen on siten Kevan jälkeen Suomen toiseksi suurin eläkevakuuttaja sijoitusvarallisuudella mitattuna.

Hakemuksia työkyvyttömyyseläkkeelle aiempaa vähemmän

Sekä Ilmarinen että Varma raportoivat, että työkyvyttömyyseläkehakemusten määrä laski viime vuonna.

– Työkyvyttömyyden lasku on positiivinen ilmiö, mutta pysyvämmästä käänteestä ei voi vielä tehdä luotettavia johtopäätöksiä, sillä vuosi oli koronapandemian vuoksi poikkeuksellinen, Ilmarisen Pölönen huomauttaa.

Ilmarinen sai uusia hakemuksia 5 prosenttia edellisvuotta vähemmän. Työkyvyttömyyseläkkeelle tai kuntoutustuelle siirtyneiden määrä aleni 10 prosentilla runsaaseen 3 400 henkilöön.