Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Useiden suurten kaupunkien opetusjohtajat kritisoivat mahdollista etäopetukseen siirtymistä yhteisellä kannanotolla

Useiden Suomen suurten kaupunkien opetuksesta vastaavat johtajat julkaisivat tänään kannanoton, jossa allekirjoittaneet toteavat, etteivät he kannata siirtymistä etäopetukseen maanantaina.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet Helsingin, Espoon, Tampereen, Vantaan, Oulun, Turun, Jyväskylän, Lahden ja Porin kaupungin opetuksesta vastaavat johtajat.

Kannanotossa he toteavat, aikataulun olevan tiukka. Lisäksi he tuovat esiin, että sellaisia perusteita ei ole esitetty Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tai tartuntataudeista vastaavien lääkärien taholta, että etäopetuksesta olisi merkittävää hyötyä.

– Sitä vastoin etäopetuksesta aiheutuvat haitat lasten ja nuorten oppimiseen ja hyvinvointiin ovat melkoisen suuria, kannanotossa todetaan.

Johtajat painottavat kannanotossa, että etäkoulun tulee olla keinoista viimeinen.

– Lasten ja nuorten nuorten koulun rajoittaminen tilanteessa, jossa muu kanssakäyminen ja yhteiskunnan toimintojen avoimuus jatkuu laajasti on kestämätön ratkaisu, johtajat kirjoittavat.

He myös muistuttavat, että poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin kyetään siirtymään jo nyt tarvittaessa, mikäli yksittäisen luokan tai koulun tilanne niin vaatii.