Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsin kuningasparilla on koronatartunta – kummallakin lieviä oireita

Aiemmin tartunta on ollut muun muassa kruununprinsessalla ja tämän puolisolla.

Ruotsin kuninkaalla Kaarle XVI Kustaalla ja kuningatar Silvialla on todettu koronatartunta, kertoo hovi tiedotteessa .

Hovin mukaan kuningasparilla on lieviä oireita. Heistä kumpikin on saanut kolme rokoteannosta ja he voivat olosuhteisiin nähden hyvin.

Kuningaspari on eristäytynyt kotiinsa nykyisten koronaohjeistusten mukaisesti.

Kuningas on 75-vuotias ja kuningatar 78-vuotias.

Ruotsalaisen uutistoimisto TT:n mukaan kuningaspari sai positiivisen testituloksensa maanantai-iltana ja tartunnanjäljitys on aloitettu.

Hovin tiedotuspäällikkö Margareta Thorgren kertoo TT:lle, ettei ole syytä tehdä tartunnanjäljitystä kuningasparin lasten tai lastenlasten osalta, sillä he eivät ole tavanneet toisiaan edellisen viikon aikana.

– Koska olemme pandemiatilanteessa, on tartunnanjäljitys suhteellisen yksinkertaista, koska kuningaspari ei ole viettänyt aikaa kovinkaan monen kanssa edellisen viikon aikana, Thorgren kertoo TT:lle.

Uutistoimiston mukaan hovilla ei ole tietoa siitä, milloin kuningaspari on voinut saada tartunnan.

Koronaa on tavattu Ruotsin kuningashuoneessa aiemminkin.

Vuoden 2020 marraskuussa prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian kerrottiin saaneen koronavirustartunnat. Viime vuoden maaliskuussa puolestaan tartunnan saivat kruununprinsessa Victoria ja hänen puolisonsa prinssi Daniel . Yksikään heistä ei sairastunut vakavasti.

Uusi ennätys päivittäisten tartuntojen määrässä

Ruotsissa on ilmoitettu uudenvuoden pyhien ajalta lähes 43 000 koronatartuntaa, kertoo ruotsalaislehti Dagens Nyheter .

Korkeimmillaan luku oli lehden mukaan torstaina 30. joulukuuta, jolloin uusia tapauksia oli hieman päälle 11 500. Aiempi yhden päivän tartuntaennätys oli jouluaaton aatolta. Tuolloin tartuntoja kirjattiin noin 130 kappaletta tuoretta ennätystä vähemmän.

Loppuviikolta on ilmoitettu kansanterveysviranomaisille myös yhteensä 20 koronaan liittyvästä kuolemasta. Kaikkiaan Ruotsissa on kirjattu pandemian aikana yli 1,3 miljoonaa tartuntaa ja yli 15 300 koronakuolemaa, selviää yhdysvaltalaisyliopisto Johns Hopkinsin seurannasta .