Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä on estänyt pääsyn poliittista vainoa tarkkailevan kansalaisjärjestön verkkosivuille

Venäjä on estänyt pääsyn poliittisia vainoja tarkkailevan venäläisen kansalaisjärjestö OVD-Infon verkkosivuille, kertoo järjestö Twitterissä . Järjestön mukaan moskovalainen tuomioistuin päätti 20. joulukuuta "rajoittaa" pääsyä sivustolle.

AFP:n Venäjällä toimivat toimittajat eivät päässeet sivustolle joulupäivänä.

– Emme ole saaneet ilmoitusta asiasta, emmekä tiedä syytä, miksi sivusto on estetty, järjestö kertoi Twitterissä.

Opposition protesteja tarkkaileva ja oikeudellista tukea poliittisen vainon kohteeksi joutuneille tarjoava kansalaisjärjestö OVD-Info perustettiin vuonna 2011.

Venäjän oikeusministeriö leimasi syyskuussa OVD-Infon ulkomaiseksi agentiksi.

Lain mukaan ulkomaisiksi agenteiksi luokiteltujen yhteisöjen täytyy lisätä jokaiseen tekstiinsä, videoonsa ja sosiaalisen median viesteihinsä etiketti, jonka mukaan materiaali tulee ulkomaiselta agentilta.

Memorial-ihmisoikeusjärjestön oikeudenkäynti jatkuu ensi viikolla

Myös OVD-Infon kanssa yhteistyötä tekevä arvostettu Memorial-ihmisoikeusjärjestö on ollut Venäjän viranomaisten hampaissa.

Valtakunnansyyttäjä on esittänyt Memorial International -järjestön ja sen sisarorganisaation Memorial Human Rights Centren toiminnan lopettamista.

Järjestön katsotaan rikkoneen systemaattisesti samaista ulkomaisten agenttien lainsäädäntöä.

Asiaa käsitellyt oikeudenkäynti Venäjän korkeimmassa oikeudessa keskeytettiin joulukuun puolivälissä. Oikeudenkäynnin on tarkoitus jatkua ensi tiistaina.

Memorial ja Memorial Human Rights Centre ovat toimineet maassa neuvostoaikojen lopulta asti, vuodesta 1988.