Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Posti myi Venäjän-liiketoimintansa

Posti on myynyt Venäjän-liiketoimintansa kansainväliselle logistiikkapalveluyhtiö Tablogixille . Kaupan jälkeen Postilla ei ole enää liiketoimintaa Venäjällä. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

Itella Venäjä -niminen yhtiö on tarjonnut varastointi- ja rahtipalveluja Venäjän merkittävillä taloudellisilla alueilla. Viime vuonna liikevaihtoa kertyi 58 miljoonan euron edestä, mikä oli noin neljä prosenttia Posti-konsernin koko liikevaihdosta.

–  Itella Venäjä -liiketoiminnasta luopuminen mahdollistaa keskittymisen uudistetun strategiamme mukaiseen kasvuun, jonka ytimessä ovat paketit ja logistiikkapalvelut Suomen, Ruotsin ja Baltian alueella, sanoo Posti Groupin toimitusjohtaja Turkka Kuusisto tiedotteessa.

Posti lähti Venäjälle yli 10 vuotta sitten, jonka jälkeen maan yleinen markkinakehitys on tuonut mukanaan merkittäviä haasteita alan toimijoille, Kuusisto totesi. Venäjän toiminnan suorituskyky ja kannattavuus ovat parantuneet viime vuosina, mutta strategian kannalta luopuminen nähtiin oikeaksi ratkaisuksi.

– Yleiseen markkinakehitykseen Venäjällä liittyy edelleen paljon epävarmuutta, eikä Venäjän toiminnalla ole synergiaa Postin muiden liiketoimintaryhmien kanssa. Tämän vuoksi olemme arvioineet, että Posti ei ole oikea omistaja Venäjän toiminnoille ja olemme päättäneet luopua tästä liiketoiminnasta, Kuusisto perusteli.

Kaupalla ei arvioida olevan vaikutusta Postin tämän vuoden näkymiin.