Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salomonsaarten mellakoissa kolme kuolonuhria

Salomonsaarten levottomuuksissa on kuollut kolme ihmistä, kertoo poliisi. Poliisin mukaan ruumiit löytyivät palaneesta rakennuksesta pääkaupunki Honiarassa. Kyseessä ovat ensimmäiset päiviä jatkuneen mellakoinnin vaatimat kuolonuhrit.

Uhrit löytyivät perjantaina illalla. Lauantaiaamu on valjennut saarilla melko rauhallisena paikallisten tutkiessa mellakoiden aiheuttamia vaurioita. Pääkaupungissa oli yöaikaan käytössä ulkonaliikkumiskielto.

Mellakat ovat raunioittaneet osan pääkaupungista, ja hyökkäyksen kohteeksi on joutunut muun muassa pääministeri Manasseh Sogavaren koti. Yhtenä syynä mellakoihin pidetään tyytymättömyyttä pääministerin politiikkaan.

Hallintoa syytetään muun muassa korruptiosta ja Kiinan mielistelystä.

– Pääministerin on erottava. Sitä kaikki Salomonsaarten kansalaiset nyt vaativat, kommentoi Selsoniksi esittäytynyt mies uutistoimisto AFP:lle.

Yli sata ihmistä on pidätetty mellakoinnista.

Salomonsaarten talous kärsii kroonisesta työttömyydestä. Levottomuuksia ja väkivaltaisuuksia ovat sytyttäneet myös vanhat jännitteet saaristovaltion asutuimman saaren Malaitan ja keskushallinnon saaren Guadalcanalin välillä.