Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Presidentti Macron ällistyi pääministeri Johnsonin Twitterissä julkaisemasta kirjeestä, ranskan sisäministeri perui tapaamisensa brittikollegan kanssa protestina kirjeelle

Ranskan presidentti Emmanuel Macron kertoi perjantaina olevansa yllättynyt Britannian pääministerin Boris Johnsonin julkaistua Twitterissä Macronille osoitetun kirjeen.

Macronin mukaan maan johtajien ei tulisi viestiä toisilleen sosiaalisen median välityksellä.

– Olen yllättynyt, kun menetelmät eivät ole vakavia. Johtaja ei kommunikoi toisen kanssa näistä asioista Twitterissä avoimella kirjeellä, Macron sanoi toimittajille vierailullaan Roomassa.

Kirjeessä Johnson ehdotti Macronille, että Englannin kanaalin yli matkanneet siirtolaiset voitaisiin palauttaa Ranskaan.

Ranskan sisäministeri Gerald Darmanin perui aiemmin kirjeen takia Britannian sisäministeri Priti Patelin kutsun sunnuntaiseen ministeritapaamiseen siirtolaiskriisistä.

Siirtolaiskriisiä käsittelevä ministerikokous määrä järjestää ilman Britanniaa

Kaikkien Englannin kanaalin rannikkovaltioiden ministereiden oli määrä tavata Ranskan isännöimässä kokouksessa Calais'ssa sunnuntaina.

Darmaninille läheinen lähde kertoi uutistoimisto AFP:lle, että tapaaminen aiotaan järjestää muiden ministerien kanssa, mutta "kelvottoman kirjeen" jälkeen Britannian Patelia ei enää kutsuta. Kokouksessa on tarkoitus käsitellä siirtolaiskriisiä sen jälkeen, kun 27 siirtolaista kuoli turmassa Ranskan rannikolla.

– Pidämme Britannian pääministerin julkista kirjettä mahdottomana hyväksyä, nimettömänä pysyttelevä lähde kommentoi.

Hänen mukaansa se on vastoin kollegojen kanssa käytyjä keskusteluja.

Lähteen mukaan sunnuntain tapaaminen järjestetään Ranskan, Belgian, Alankomaiden, Saksan ja Euroopan komission kesken.

Britannian liikenneministeri Grant Shapps kehotti perjantaina Ranskaa harkitsemaan uudelleen Patelin kutsun perumista.

– Toivon, että Ranska harkitsee asiaa. Se on meidän etujemme mukaista. Se on heidän etujensa mukaista, Shapps sanoi yleisradioyhtiö BBC:lle .

Shapps huomautti myös, että puuttuminen ihmissalakuljetukseen Ranskasta Englantiin vaatii yhteistyötä.

– Meidän on ehdottomasti tehtävä yhteistyötä tässä. Kuinka me ratkaisemme nämä ongelmat, jos emme työskentele yhdessä?

Johnson kirjoitti Macronille torstaina kirjeen, jossa hän esitti siirtolaisia koskevan pyyntönsä. Tämän jälkeen Johnson julkaisi poikkeuksellisesti koko kirjeen sisällön Twitterissä .