Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranskan pääministerillä todettiin koronatartunta, myös belgialaisia ministereitä eristykseen varotoimena

Ranskan pääministeri Jean Castex on saanut koronatartunnan, pääministerin esikunnasta kerrottiin myöhään maanantaina uutistoimisto AFP:lle.

56-vuotias Castex on saanut kaksi annosta koronavirusrokotetta keväällä. Hän eristäytyy kymmeneksi päiväksi ja siirtyy etätöihin, esikunta kertoo.

Pääministerin esikunnan mukaan Castexille oli tehty PCR-testi sen jälkeen, kun yksi hänen tyttäristään oli saanut koronatestistään positiivisen tuloksen.

Castex oli maanantaiaamuna Brysselissä, jossa hän tapasi muun muassa Belgian pääministerin Alexander De Croon. De Croon ja neljän muun belgialaisministerin ilmoitettiin jäävän karanteeniin odottamaan testituloksiaan, kun tieto Castexin tartunnasta tuli julki. Hallinnon lausunnon mukaan ministerit ovat karanteenissa siihen asti, että he saavat negatiiviset koronatestitulokset.

Castexin mukana Belgiassa olivat myös muun muassa Ranskan sisäministeri Gerard Darmanin ja eurooppaministeri Clement Beaune.

Castex ei ole aiemmin saanut positiivista koronatestitulosta. Sen sijaan Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja hänen puolisonsa Brigitte Macron saivat koronatartunnan viime vuoden joulukuussa.

Belgiassa kiristettiin viime viikolla koronaan liittyviä rajoituksia tartuntamäärien noustua. Voimaan astui esimerkiksi etätyömääräys neljänä päivänä viikossa. Kymmenettuhannet ihmiset vastustivat rajoitusten kiristymistä mielenosoituksissa sunnuntaina.