Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Omakannan nimissä leviää huijaussähköposteja, jotka viittaavat koronatodistukseen – älä klikkaa viestissä olevaa linkkiä!

Rikolliset urkkivat pankkitunnuksia Omakannan nimissä lähetetyillä sähköposteilla, Kanta tiedottaa. Omakannan nimissä on lähetetty sähköposteja, joissa vastaanottajaa neuvotaan klikkaamaan linkkiä ja kirjautumaan sen kautta Omakantaan. Linkki ohjaa rikollisten ylläpitämälle verkkosivustolle. Kyseessä on tietojenkalastelu, jonka tarkoituksena on varastaa henkilötietoja ja kirjautumistietoja, kuten pankkitunnuksia, tiedotteella kerrotaan. Viesteissä on viitattu covid-19-sertifikaattiin ja koronarokotustodistukseen.

Viesti voi tiedotteen mukaan olla painostava. Siinä voidaan väittää, että vastaanottajan on kirjauduttava välittömästi Omakantaan tai tarkistettava itseään koskevia asiakirjoja.

Kanta muistuttaa, että Omakantaan kirjaudutaan vain osoitteessa kanta.fi

Jos olet saanut epäilyttävän sähköpostin, älä vastaa siihen, äläkä klikkaa viestissä olevia linkkejä. Jos epäilet, että luottokorttitietosi tai pankkitunnuksesi ovat joutuneet vääriin käsiin, ota yhteyttä pankkisi asiakaspalveluun ja tee rikosilmoitus.

Myös kyberturvallisuuskeskus twiittasi aiheesta tiistaina.