Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ecuadorissa poliisi sai vankilajengien yhteenotot hallintaan – lähes 120 vankia kuoli

Latinalaisessa Amerikassa Ecuadorissa poliisi on saanut hallintaan suurkaupunki Guayaquilin vankilan, jossa vangit olivat ottaneet väkivaltaisesti yhteen tiistaista asti.

Viranomaisten mukaan tilanne oli rauhoittunut myöhään torstaina ja vangit olivat jälleen selleissään.

Noin 900 poliisia oli lähetetty ottamaan vankila hallintaansa. Vankilan ulkopuolelle oli jo aiemmin lähetetty poliiseja, sotilaita ja tankkeja.

Ainakin 118 vankia kuoli ja ainakin 86 vankia haavoittui vankilajengien yhteenotoissa. Kuusi haavoittunutta on kriittisessä tilassa. Kyseessä on yksi tappavimmista vankilataisteluista Etelä-Amerikassa.

Lisäksi keskiviikkona vankilaan lähetetyistä poliiseista ainakin kaksi loukkaantui.

Mellakan arvioidaan liittyvän meksikolaisten huumekartellien välienselvittelyyn. Vankien kerrotaan aseistautuneen ampuma-asein ja kranaatein.

Kyseessä oli jo viides suurempi yhteenotto Guayaquilin vankilassa reilun vuoden aikana.

Veriset yhteenotot vankiloissa ovat Ecuadorissa yleisiä. Tänä vuonna Ecuadorin vankiloissa on kuollut kaikkiaan yli 230 vankia.

Vankiloista on tullut taistelukenttiä tuhansille vangeille, joilla on yhteyksiä Meksikon voimakkaisiin huumekartelleihin. Maan ylitäysissä vankiloissa kärsitään yleisesti työntekijäpulasta.