Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksa tutkii parlamentaarikkojen sähköpostien hakkerointia – epäiltynä taas Venäjä

Saksan liittovaltion syyttäjät kertovat tutkivansa epäiltyjä verkkohyökkäyksiä, joilla on pyritty pääsemään käsiksi parlamentaarikkojen sähköposteihin. Hyökkäyksistä epäillään venäläistä Ghostwriter-ryhmää ja tapausta tutkitaan vakoiluna.

Saksan viranomaisten mukaan kalasteluhyökkäysten takana on Venäjän sotilastiedustelu GRU ja hyökkäysten kohteina on ollut hallituspuolueiden kristillisdemokraattien ja sosiaalidemokraattien poliitikkoja sekä liittovaltio- että osavaltiotasolta, Der Spiegel -lehti kertoi.

Saksa syytti jo aiemmin viikolla Venäjää yrityksistä vaikuttaa Saksan tämän kuun lopulla järjestettäviin parlamenttivaaleihin. Vaalit ratkaisevat muun muassa sen, kenestä tulee Angela Merkelin seuraaja liittokanslerina.

Saksan sisäisen turvallisuuspalvelun päällikkö Thomas Haldenwang varoitti jo kesällä, että hakkerit olivat onnistuneet saamaan käsiinsä henkilökohtaisia tietoja, joita olisi tarkoitus hyväksikäyttää ennen vaaleja.

EU ja Yhdysvallat ovat toistuvasti syyttäneet Venäjää vaalivaikuttamisyrityksistä, mitkä Venäjä on kiistänyt.