Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Microsoft paransi tulostaan – kasvua siivittänyt pilvipalveluiden lisääntynyt kysyntä pandemian aikana

Ohjelmistojätti Microsoft paransi tulostaan huhti–kesäkuussa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 47 prosentilla. Yhtiön tulos oli päättyneellä neljänneksellä 16,5 miljardia dollaria.

Microsoftin tulosta ovat siivittäneet erityisesti yhtiön pilvipalvelut, joiden kysyntä on ollut aiempaa suurempaa koko koronapandemian ajan.

Yhtiön liikevaihto nousi 21 prosentilla edellisvuodesta ja oli nyt 46,2 miljardia dollaria. Yhtiö kertoo tiedotteessaan liikevaihdon kasvaneen muun muassa Office-ohjelmistoissa ja -pilvipalveluissa sekä yhteisöpalvelu Linkedinin osalta.

Ammattikäyttöön tarkoitettujen Office-ohjelmistojen liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 20 prosenttia ja kuluttajakäyttöön tarkoitettujen ohjelmistojen puolestaan 18 prosenttia, yhtiö kertoo. Linkedinin liikevaihto kasvoi 46 prosenttia.

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella painotti kasvua olleen myös muun muassa pelien ja tietoturvapalveluiden puolella. Näillä kahdella osa-alueella vuotuinen liikevaihto on ylittänyt edellisten kolmen vuoden aikana 10 miljardin dollarin rajapyykin. Sama on tapahtunut myös Linkedinissä.

Älypilvipalveluissa kasvua

Microsoftin älypilvipalveluiden osalta liikevaihto kasvoi 30 prosentilla edellisvuodesta.

Suuret teknologiayritykset ovat vallanneet entisestään alaa koronapandemian lisättyä muun muassa verkko- ja pilvipalveluiden käyttöä etäyhteydenpidon lisääntyessä.

Microsoft on siirtynyt viime aikoina entistä enemmän kuluttajille markkinoiduista ohjelmistoista yrityspalveluihin.

Sijoitusyritys Wedbush Securitiesin analyytikko Dan Ives arvioi Microsoftin hyötyvän edelleen suuresti pilvipalveluihin siirtymisestä ja etätyöskentelytrendistä lippulaivaohjelmistojensa Azure-pilvipalvelun ja Office 365:n vuoksi.