Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Löfvenin hallitustunnusteluista odotetaan tuloksia

Ruotsissa odotetaan tänään tuloksia sosiaalidemokraattien Stefan Löfvenin hallitustunnusteluista. Löfvenin hallitus kaatui toissa viikolla valtiopäivien epäluottamukseen, mutta hän sai torstaina tehtäväkseen yrittää muodostaa uuden hallituksen.

Jos puhemies Andreas Norlén katsoo, että Löfvenillä on edellytykset muodostaa hallitus, siitä äänestetään valtiopäivillä keskiviikkona.

Löfven saattaa saada kokoon riittävän tuen hallituksen muodostamiseksi, mutta syksyllä edessä on uusi kompastuskivi, kun hänen pitäisi saada budjettinsa hyväksytyksi.

Vasemmistopuolueen puheenjohtaja Nooshi Dadgostar ilmoitti sunnuntaina, että puolue vaatii saada oman puumerkkinsä tulevaan budjettiin. Löfvenin hallitusta tukenut keskustapuolue on vuorostaan vaatinut, että vasemmistopuolueelle ei saa antaa vaikutusvaltaa budjettiin.

Jos uuden hallituksen muodostaminen ei nyt onnistu, puhemies Norlén voi antaa tunnustelutehtävän seuraavalle yrittäjälle. Jos hallitusta ei ole saatu kokoon neljännen yrityksen jälkeen, Ruotsissa joudutaan järjestämään ennenaikaiset vaalit.