Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähköpotkulaudalla törttöillyt ranskalaisnainen sai syytteen törkeästä kuolemantuottamuksesta

Nuori ranskalaisnainen on saanut syytteen törkeästä kuolemantuottamuksesta, koska hänen epäillään ajaneen jalankulkijan päälle sähköpotkulaudalla. Jalankulkija kuoli vammoihinsa pari päivää myöhemmin.

Raskauttavana tekijänä pidetään sitä, että epäilty pakeni onnettomuuspaikalta. Uhri oli ollut ystävänsä kanssa kävelyllä jalankulkijoille varatulla alueella, kun kahta henkilöä kuljettanut sähköpotkulauta jyräsi hänet takaapäin. Uhri oli Pariisissa asuva 32-vuotias italialaisnainen.

Sähköpotkulautoja käytetään Pariisissa paljon, ja monet kaupungin asukkaat ovat kyllästyneet niiden holtittomiin kuljettajiin. Turma tapahtui pari viikkoa sitten ja se on virittänyt keskustelua siitä, tulisiko sähköpotkulautojen ylipäätään olla sallittuja Pariisissa.

Virallisesti sähköpotkulautoja ei saa Pariisissa käyttää jalkakäytävillä eikä niillä saa kulkea kuin yksi ihminen kerrallaan. Lautojen nopeus on rajoitettu 20 kilometriin tunnissa eikä niitä saa pysäköidä jalkakäytäville. Valvonta on kuitenkin lepsua ja monet potkulautojen käyttäjät eivät piittaa tai eivät ole tietoisia säännöistä.

Vakuutusyhtiö Axan tytäryhtiön teettämässä kyselyssä ilmeni, että lähes neljä viidestä sähköpotkulautojen käyttäjästä myöntää ajelleensa jalkakäytävillä. Kaksi kolmesta myönsi ajavansa liikennevaloista läpi vanhoilla vihreillä.

Viime vuoden aikana yhteensä 78 jalankulkijaa loukkaantui törmäyksissä sähköpotkulautojen tai vastaavien sähköisten kulkulaitteiden kanssa, ilmenee Ranskan liikenneturvallisuusviraston tilastosta.