Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Postialan työehdoista neuvottelutulos neljäksi vuodeksi – "Varmuus työehdoista ja työrauhasta antaa vaikeiden vuosien jälkeen mahdollisuuden rakentaa luottamusta ja yhteistyötä"

Postialan työehdoista on sovittu Palvelualojen työnantajat Paltan ja Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n välillä, kertoo Posti . Neuvottelutulos koskee postialalla noudatettavaa viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimusta sekä Posti Palvelut Oy :n pakettilajittelijoiden työehtosopimusta.

Saavutettu neuvottelutulos on molemmissa sopimuksissa pituudeltaan neljä vuotta. Sopimusten viimeinen vuosi on optiovuosi. Nykyiset sopimuskaudet päättyvät 31.10.2021 ja 31.1.2022.

Työehtosopimusten voimaantulo edellyttää vielä neuvottelutuloksen hyväksymistä liittojen hallinnoissa. Postin mukaan Paltan hallinto on koolla kesän aikana ja PAU:n hallitus käsittelee neuvottelutulosta elokuussa liittokokouksensa jälkeen.

Sopimusten sisällöstä kerrotaan tarkemmin, kun ne on käsitelty osapuolten hallinnoissa.

– Postissa on oltu haastavalla muutosmatkalla jo pitkään. Muutoksessa onnistutaan vastuullisella, hallitulla ja yhteistyöhakuisella toiminnalla. On merkittävää, että yhteinen suunta löytyi, ja tästä haluan kiittää neuvotteluosapuolia, sanoo Postin henkilöstöjohtaja Timo Koskinen tiedotteessa.

Hänen mukaansa Posti voi rakentaa pitkäjänteisesti luottamusta ja tulevaisuutta yhdessä henkilöstön sekä asiakkaiden kanssa, kun työehdoista ja -rauhasta on sopu useaksi vuodeksi.

Mahdollisuus rakentaa luottamusta ja yhteistyötä

Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto kertoo, että työehtosopimusneuvottelut aloitettiin etupainotteisesti, ja niitä on käyty rakentavassa hengessä. Hän kiittää asiasta myös PAU:ta.

– Nyt saavutettu kokonaisuus on tasapainoinen ja postialan murroksen huomioiva ratkaisu, Aarto arvioi.

PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoo, että Postialan murros luo epävarmuutta, jota pitkä työehtosopimus toivottavasti osaltaan lievittää.

– Varmuus työehdoista ja työrauhasta antaa vaikeiden vuosien jälkeen mahdollisuuden rakentaa luottamusta ja yhteistyötä, Nieminen kertoo.