Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ympäristöministeriö hylkäsi Malmin lentoasemaa koskevat valitukset

Ympäristöministeriö on hylännyt valitukset, jotka oli tehty Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen Malmin lentoasemaa koskevasta päätöksestä.

Malmin lentoaseman ystävät ry:n ja Museoviraston tekemät valitukset koskivat Malmin lentoaseman alueen suojelua. Valitukset hylättiin, koska ministeriö katsoo, ettei ely-keskuksen päätös ole lainvastainen.

Ympäristöministeriön päätös ei ole lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa Helsingin hallinto-oikeuteen.

Malmin lentoaseman ystävät ry esitti, että vuonna 1936 valmistunut Malmin lentoasema-alue suojeltaisiin rakennusperinnön suojelemisesta annetulla lailla. Lentoaseman terminaalirakennus ja hangaari on suojeltu asemakaavalla.

Uudenmaan ely-keskus hylkäsi Malmin lentoaseman ystävät ry:n esityksen toissa vuoden kesäkuussa. Malmin lentoaseman ystävät ja Museovirasto valittivat ely-keskuksen päätöksestä ympäristöministeriöön.

Ympäristöministeriön mukaan Uudenmaan ely-keskus ei toiminut lainvastaisesti, kun se tulkitsi asemakaavoituksen olevan ensisijainen menettely suojelukysymyksessä, vaikka siinä olisi voinut soveltaa myös rakennusperintölakia.

Helsingin kaupunki on suunnitellut noin 25 000 asukkaan asuinalueen rakentamista Malmin lentoaseman alueelle.