Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Kansanedustajille kertynyt miljoonia Finnairin lentopisteitä – pelkästään ministeri Tuppuraisen pisteillä saisi 65 palkintolentoa Pohjois-Eurooppaan

Vain neljä ministeriä vastasi kyselyyn.

Nykyisillä kansanedustajilla on ainakin 6,6 miljoonaa Finnair Plus -pistettä, jotka ovat kertyneet eduskunnan maksamista matkoista, kertoo Iltalehti. Euroissa määrä on Iltalehden laskelmien mukaan noin 200 000 euroa.

Lentopistekuningattareksi nousee Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.), jolla on hallussaan lähes miljoona Finnair Plus -pistettä. Tuppurainen asuu Oulussa. Hänen lentopisteensä oikeuttaisivat esimerkiksi 65 palkintolentoon Pohjois-Euroopassa tai kymmeneen Aasiaan tai Amerikkaan suuntautuvaan matkaan.

Tuppuraisen lisäksi ministereistä lItalehden kyselyyn vastasivat oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.), pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist (r.) ja pääministeri Sanna Marin (sd.). Henriksson kertoo pistesaldokseen noin 57 000, Blomqvist 7 000 ja Marin pyöreän nollan.

Kyselyyn vastasi kaikkiaan 88 kansanedustajaa, joista 61 osasi kertoa lentopistekertymänsä. Kysely tehtiin 11.–17. helmikuuta.

Lentopisteitä kerätään siksi, että eduskunta säästäisi veronmaksajien rahoja, Iltalehti kertoo. Pisteitä ei lehden mukaan ole kuitenkaan käytetty käytännössä lainkaan. Pisteet menevät kansanedustajan henkilökohtaiselle tilille.