Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harri Pursiainen veti hakemuksensa pois – ei haluakaan jatkaa liikenneministeriön kansliapäällikkönä

Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen on vetänyt pois hakemuksensa jatkaa nykyisessä tehtävässään. Virkaa haki Pursiaisen lisäksi kuusi muuta ihmistä. Haku päättyi helmikuun alussa.

– Olen palvellut valtiota lähes 42 vuotta. Tulin lopulta siihen tulokseen, että nyt on hyvä hetki lopettaa virkatyöt, Pursiainen sanoo ministeriön tiedotteessa.

Pursiainen on ollut kansliapäällikkönä kesäkuusta 2006. Hän täyttää tänä vuonna 64. Virka on määrä täyttää uudeksi viisivuotiskaudeksi kesäkuun alusta.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) kiitti Pursiaista työtoveruudesta ja urasta isänmaan palveluksessa.

– Harri Pursiainen on 1990-luvulta alkaen johdattanut Suomea maailman kärkeen ja miljardiluokan menestykseen viestintäverkoissa. Kansliapäällikkönä hän on legenda, jota kaikki arvostavat, ministeri ensimmäisenä, Harakka kiitteli.

– Pursiaisen vetäytyminen on meille menetys. Toivon, että hän voi edelleen antaa osaamistaan ja kokemustaan toimialan käyttöön.

Ministeriön viestintäjohtaja Susanna Niinivaara kertoo STT:lle, että kansliapäällikön hakuprosessi jatkuu normaalisti. Virkaa hakeneiden joukossa ovat muun muassa Suomen pysyvän EU-edustuston johtajaa sijaistava Minna Kivimäki, joka on aiemmin työskennellyt ministeriössä osastopäällikkönä.

Paikasta ovat kiinnostuneita myös Fintraffic Meriliikenteenohjauksen toimitusjohtaja Rami Metsäpelto ja teräsyhtiö Outokummun entinen yritysvastuujohtaja Kari Tuutti.

---

Juttua on korjattu klo 17.31: Toisin kuin jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin, Pursiainen täyttää 64 tänä vuonna, ei ensi vuonna.