Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Runeberg-kirjallisuuspalkinto Marisha Rasi-Koskiselle

Runeberg-kirjallisuuspalkinnon on voittanut Marisha Rasi-Koskinen romaanillaan REC. Vuotuisen tunnustuksen voittaja julkistettiin Porvoossa perjantaina.

Palkintoraadin mukaan romaani REC (S&S) on harvinaisen rohkea proosaluomus. Teos on kerrontaa, muotoa ja tilallisuutta yhdistävä ja testaava taideteos, joka muistuttaa tarinankerronnan vaarallisesta potentiaalista. REC on myös peli, silmänkääntötemppu, vakava leikki, mysteeri ja elämys, joka avautuu uusilla lukukerroilla erilaisena.

Rasi-Koskisen romaanissa tarkastellaan vallankäyttöä sekä ihmissuhteissa että kerronnan tasolla.

Runeberg-palkintoraati muistuttaa, että vaikka REC on älyllisesti haastava, se on kielellisesti selkeäsanainen ja lähestyttävä.

REC on tamperelaisen Rasi-Koskisen (s. 1975) kuudes kaunokirjallinen teos. Hän on ollut aiemmin Runeberg-ehdokkaana vuonna 2014 novellikokoelmallaan Vaaleanpunainen meri.

Palkinnon saajan valitsi kahdeksan ehdokkaan joukosta raati, johon kuuluivat kirjailija Sinikka Vuola, kriitikko Marissa Mehr ja kirjallisuudentutkija, FT Julia Tidigs.

Runeberg-palkinto on sanomalehti Uusimaan, Porvoon kaupungin, Suomen Kirjailijaliiton, Suomen arvostelijain liiton ja Finlands svenska författareföreningin kirjallisuuspalkinto.

Runeberg-palkinto on perustettu vuonna 1986. Tunnustus jaetaan vuosittain kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin päivänä 5. helmikuuta. Palkintosumma on 20 000 euroa.