Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

WHO:n tutkijat tutustuivat Wuhanin koronavirussairaalaan

YK:n alaisen Maailman terveysjärjestön WHO:n tutkijat vierailivat lauantaina Wuhanissa Jinyintanin sairaalassa, minne ensimmäiset koronaviruspotilaat tuotiin runsas vuosi sitten.

WHO:n tutkijoiden on tarkoitus Kiinan-matkansa aikana hankkia tietoja pandemian alkuvaiheista sekä siitä, miten virus siirtyi eläimistä ihmisiin. Sekä WHO:ta että Kiinaa on kritisoitu, koska tutkijat pääsivät maahan vasta nyt.

– Tämä on monimutkainen asia, minkä vuoksi meidän on kerättävä kaikki tieto. Sen jälkeen voimme arvioida, paljonko lisätietoa olemme saaneet taudin alkuperästä ja millaisia selventäviä lisätutkimuksia mahdollisesti tarvitaan, perusteli WHO:n johtoon kuuluva Michel Ryan.

Kiina varoitti kuluneella viikolla Yhdysvaltoja politisoimasta tutkimuksia sen jälkeen kun Yhdysvaltain viranomaiset olivat vaatineet "perinpohjaista ja selkeää" tutkimusta.

Tutkijoiden on tarkoitus vielä käydä muun muassa torilla, josta ensimmäisen virusryppään uskotaan saaneen alkunsa sekä useissa kiinalaisissa tutkimuslaitoksissa.

Toista vuotta riehunut koronaviruspandemia on vaatinut jo yli kahden miljoonan ihmisen hengen.