Biden nimittää oikeusministeriksi tuomari Merrick Garlandin

Garland oli presidentti Barack Obaman ehdokas korkeimman oikeuden tuomariksi vuonna 2016. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain tuleva presidentti Joe Biden on vahvistanut nimittävänsä maan oikeusministeriksi tuomari Merrick Garlandin, 68. Useat mediat uutisoivat jo eilen lähdetietojensa perusteella, että Bidenin valinta kohdistuu Garlandiin.

Liittovaltion vetoomustuomioistuimen tuomari Garland oli presidentti Barack Obaman ehdokas korkeimman oikeuden tuomariksi vuonna 2016. Republikaanienemmistöinen senaatti ei kuitenkaan suostunut ottamaan tuomarinimitystä käsittelyyn, vaan vetosi lähestyviin vaaleihin.

Garlandia pidetään maltillisena liberaalina, jolla ei ole läheisiä kytköksiä kumpaankaan puolueeseen.

Vuonna 1993 Garland nimettiin oikeusministerin avustajistoon. Hän oli mukana käsittelemässä useita kansallista turvallisuutta koskettavia juttuja, kuten Oklahoman ja Atlantan olympialaisten pommi-iskuja.

Presidentti Bill Clinton nimitti Garlandin vuonna 1997 vetoomustuomioistuimen tuomariksi. Hänen valintaansa tuettiin tuolloin laajasti yli puoluerajan.

Garlandin nimityksen uskotaan menevän helposti läpi senaatissa, jossa on nyt niukka demokraattienemmistö. Garlandin uskotaan kuitenkin saavan tukea myös republikaaneilta.

Kommentoi

Mainos: Itä-Savo

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka