Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaiset lähettäneet enemmän joulutervehdyksiä kuin viime vuonna

Suomalaiset ovat lähettäneet tänä vuonna enemmän joulutervehdyksiä kuin vuosi sitten, kertoo Posti . Jo nyt voidaan sanoa, että joulukorttien ja joulutervehdyksiä sisältävien kirjeiden määrä on suurempi kuin viime vuonna, jolloin joulutervehdyksiä lähetettiin noin 15 miljoonaa.

– Marraskuussa tutkitut aikomukset ovat muuttuneet toiminnaksi. 80 prosenttia kyselytutkimukseen osallistuneista kertoi silloin, että aikoo lähettää joulutervehdyksen tänäkin vuonna, ja valtaosa postitetun kortin tai kirjeen muodossa, kertoo Postin Kuluttajakirjepalveluista vastaava Tuija Åkerman tiedotteessa.

Hänen mukaansa yli 90 prosenttia joulutervehdyksiä lähettävistä kertoi kyselytutkimuksessa motiivikseen vastaanottajan ilahduttamisen.

– Voi olla, että kuluneen vuoden koronatilanne on tuonut joulusesonkiin oman vaikutuksensa. Kun lähipiiriä ja ystäviä ei ole mahdollista tavata jouluna kasvokkain, korostuu korttimuotoisen tervehtimisen merkitys entisestään, Åkerman arvioi.

Tämän vuoden lopullinen kokonaismäärä selviää, kun kaikki joulutervehdykset on saatu Postiin lajiteltavaksi.

Viime hetken jouluposti ehtii vielä

Posti kertoo myös, että ensi maanantai on viimeinen hetki postittaa joulutervehdykset ajoissa perille. Joulukortit saa vielä matkaan, jos kotimaan ikimerkin viereen lisää plus-merkin ja lähettää kortit viimeistään maanantaina ennen kirjelaatikon tai postin jättöpisteen tyhjennystä.

Myös joulupakettien viimeinen postituspäivä on maanantai. Paketit voi maksaa valmiiksi Postin nettisivuilla tai OmaPostissa ja lähettää mistä tahansa Postin automaatista tai postista.

Posti muistuttaa, että joulun postitusten yhteydessä on hyvä varmistaa, että lähetyksissä on oikeat osoitetiedot eli vastaanottajan etu- ja sukunimi, katuosoite, talon numero, rapun ja asunnon numero sekä postinumero ja postitoimipaikka.

Paketteihin tulee lisätä myös vastaanottajan puhelinnumero, mikä nopeuttaa saapumisilmoituksen lähettämistä.