Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ikea Suomi jatkoi kasvuaan, kun poikkeusolot lisäsivät kodissa vietettyä aikaa –"Kodeista rakennettiin työpaikkoja ja pihoista tehtiin keitaita"

Huonekalukauppa Ikean Suomen-yhtiö jatkoi kasvuaan elokuun lopussa päättyneen toimintavuotensa aikana. Liikevaihto nousi yhtäjaksoisesti jo 12. vuotta peräkkäin ja oli 377,5 miljoonaa euroa. Liikevoittoprosentti oli 4,7.

Henkilöstön keskimääräinen lukumäärä nousi lähes sadalla noin 1 800 henkilöön.

Ikea Suomen mukaan koronapandemian kiihdyttämä ostokäyttäytymisen muutos näkyi merkittävänä verkkomyynnin sekä asiointia helpottavien palveluiden kysynnän kasvuna.

Poikkeusolot ovat lisänneet kodissa vietettyä aikaa. Tämä näkyi Ikea Suomessa erityisesti keittiö- ja etätyötiloihin liittyvien huonekalujen ja sisustustarvikkeiden, makuuhuonetuotteiden ja säilytysjärjestelmien sekä pihakalusteiden myynnin kasvuna.

– Kodeista rakennettiin työpaikkoja, kouluja tai päiväkoteja ja pihoista tehtiin keitaita. Lisääntynyt etätyö, ruuanlaitto ja kiinnostus kodin järjestelyyn näkyivät selkeästi myyntitilastoissamme, kertoo Ikea Suomen maajohtaja Timo Hulmi tiedotteessa.

Uudet noutopalvelut löysivät heti käyttäjäkuntansa

Toimintavuoden aikana verkkokaupan osuus kokonaisliikevaihdosta nousi viime vuoden 10 prosentista 16 prosenttiin. Ikea lanseerasi myös uuden noutopalvelun Ikea-tavaratalojen parkkipaikoille sekä joihinkin kaupunkikeskustoihin.

– Uudet noutopalvelut löysivät heti käyttäjäkuntansa, ja verkkomyynnin kasvuun liittyvät kuljetus- ja tilausten poimintapalvelut yhteensä lähes kaksinkertaistuivat ajanjaksolla edellisvuoteen verrattuna, Hulmi sanoo.

Takapakkia tuli kuitenkin ravintoloista, kun ne olivat keväällä koronan vuoksi kiinni. Iso osa ravintolahenkilöstöä koulutettiin kuitenkin uusiin tehtäviin. Niitä ovat muun muassa tuotepoiminta ja logistiikka.