Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hovioikeus antaa tänään ratkaisunsa Sipulikanavan perustajan syytteistä – sivusto oli merkittävä huumeiden kauppapaikka

Helsingin hovioikeus antaa tänään ratkaisunsa merkittävänä huumeiden kauppapaikkana toimineen Sipulikanava-sivuston perustajan syytteistä.

Aiemmin Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi sivustoa ylläpitäneen miehen kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen seitsemästä avunannosta törkeään ja 11 avunannosta perusmuotoiseen huumausainerikokseen. Käräjäoikeuden mukaan Sipulikanava mahdollisti helpon keinon myydä ja hankkia huumeita täysin anonyymisti.

Syyttäjän mukaan Sipulikanavalla välitettiin vuosien 2014–2017 aikana muun muassa yli seitsemän kiloa amfetamiinia, noin 2 800 kappaletta ekstaasitabletteja ja yli kuusi kiloa marihuanaa.

Syyttäjän mukaan mies kehitti sivuston toimintaa jatkuvasti moderoimalla keskustelua ja luomalla uusia osioita maantieteellisille alueille. Toiminta oli syyttäjän mukaan huumeiden välittämistä. Miehelle vaaditaan rangaistusta törkeästä huumausainerikoksesta. Syytetty kiistää syytteet.

Puolustus: Sivusto luotiin anonyymiä keskustelua varten

Syytetyn puolustus on syyttäjän kanssa hyvin eri linjoilla. Puolustuksen mukaan Sipulikanavaa ei ollut luotu huumekauppaa, vaan anonyymiä keskustelua varten.

– Lain tarkoittamaa välittämistä tai avunantoa ei ole tapahtunut, vaikka ostaja olisi saanut myyjän yhteystiedot Sipulikanavalta, sanoi syytetyn asianajaja Merja Annala tammikuussa hovioikeuden käsittelyssä.

Puolustuksen mukaan sivuston luominen, kehittäminen ja ylläpitäminen ovat olleet syytetylle ammatillinen haaste. Syytetty on tietotekniikka-alan ammattilainen.

Puolustuksen mukaan sivuston luomisen aikaan syytetty ei voinut tietää, millaiseksi toiminta sivustolla muodostuu.