Saattohoitoon erikoistuneen Terhokodin tulevaisuudesta ratkaisu – toiminta jatkuu

Terhokodin vaikeudet nousivat esiin syyskuussa, kun Terhokoti ilmoitti koko henkilöstöään koskevista yt-neuvotteluista. Sari Gustafsson / LEHTIKUVA

Ville Väänänen / STT

Helsingissä saattohoitoon erikoistuneen Terhokodin tulevaisuuteen on löytynyt ratkaisu, joka mahdollistaa hoitolaitoksen toiminnan tulevaisuudessa itsenäisenä toimijana. Asiasta tiedottivat Terho-säätiö sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus).

Neuvottelut käytiin Terho-säätiön, Husin sekä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien välillä. Sopimus on voimassa kolme vuotta, ja sitä on mahdollista jatkaa sen jälkeen kaksi vuotta.

Tiedotteen mukaan nyt solmittu sopimus perustuu malliin, jolla taataan Terhokodin vuodeosastotoiminnalle riittävästi potilaita kiinteällä vuosisopimuksella.

– Olen iloinen, että asia ratkesi kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla. Meillä kaikilla oli yhteisinä tavoitteina vaativan erityistason saattohoitopalveluiden turvaaminen ja Terhokodin toiminnan jatkuminen, ja näissä onnistuimme, Husin toimialajohtaja Johanna Mattson sanoo tiedotteessa.

Terhokodin vaikeudet nousivat esiin syyskuussa, kun Terhokoti ilmoitti koko henkilöstöään koskevista yt-neuvotteluista.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka