Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranskalainen sijoitusyhtiö Ardian ostaa Nevelin Vapolta

Ranskalainen sijoitusyhtiö Ardian ostaa kaukolämpöä ja teollisuuden energiaratkaisuja tarjoavan Nevelin koko osakekannan Vapolta , yhtiöt kertovat tiedotteissaan.

Vapo-konsernin kokonaan omistamalla Nevelillä on Suomessa, Ruotsissa ja Virossa yli 130 energiantuotantolaitosta ja yli 40 kaukolämpöverkkoa.

Nevelin liikevaihto oli viime vuonna 101 miljoonaa euroa. Yrityskauppaa koskeva sopimus allekirjoitettiin 31. lokakuuta. Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Vapon mukaan Nevelin velaton kauppahinta on noin 656 miljoonaa euroa.

Taustalla turpeen energiakäytön väheneminen

Vapon mukaan Nevelin myyntipäätökseen vaikutti osaltaan se, että kesän ja syksyn aikana on selvinnyt, että energiaturpeen käyttö vähenee Suomessa ennakoituakin nopeammin.

Vapon tiedotteen mukaan kaupasta saatavilla varoilla yhtiö pystyy vahvistamaan tasettaan sekä toteuttamaan sen strategiassa määriteltyjä tavoitteita.

Vapon tavoitteita ovat muun muassa kasvattaa asemaansa kansainvälisillä kasvualustamarkkinoilla, jatkaa investointeja aktiivihiilen tuotannon laajentamiseen ja jatkaa panostuksia uusiin suobiomassojen korkean jalostusasteen tuotteiden kehittämiseen liittyviin hankkeisiin.

Vapon toimitusjohtaja Vesa Tempakka sanoo tiedotteessa, että lähikuukausille on tarkka suunnitelma siitä, miten voidaan turvata asiakkaiden, henkilöstön ja liiketoimintakumppaneiden edut liiketoiminnan siirron yhteydessä.

Ardianin sijoitusten hallinnoinnista Pohjoismaissa vastaavan Enordicin hallituksen puheenjohtaja Eero Auranne sanoo tiedotteessa, että yhtiötä aiotaan kasvattaa, siihen investoidaan ja palkataan lisää henkilökuntaa.

– Investoimme lisää Nevelin tuotantolaitosten, verkkojen tehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden parantamiseen. Investointiohjelman suuruusluokka on toistakymmentä miljoonaa euroa. Tarkoitus on käynnistää myös rekrytointiohjelma asiantuntijatehtäviin Suomeen ja Ruotsiin, hän sanoo tiedotteessa.