Britannia suostui jatkamaan talousneuvotteluja EU:n kanssa

Britannia palasi neuvottelupöytään EU:n pääneuvottelijan Michel Barnierin sanottua, että sopimuksen aikaansaaminen on mahdollista, jos kumpikin osapuoli tekee kompromisseja. AFP / LEHTIKUVA

STT

Euroopan unionin neuvottelijat ovat matkustaneet Lontooseen jatkamaan keskusteluja Britannian ja EU:n tulevista taloussuhteista. Neuvottelut nytkähtivät taas käyntiin, kun Britannia lopetti viime viikolla aloittamansa mykkäkoulun.

Britannia suostui palaamaan neuvottelupöytään sen jälkeen, kun EU:n pääneuvottelija Michel Barnier oli sanonut, että sopimuksen aikaansaaminen on mahdollista, jos kumpikin osapuoli tekee kompromisseja. Britannia katkaisi neuvottelut viime viikolla, kun siltä oli vaadittu yksipuolisia kompromisseja.

Britannian pääministerin Boris Johnsonin tiedottaja kuvaili neuvotteluaikataulua intensiiviseksi. Sitä sen on syytä ollakin, sillä valmista pitäisi tulla hyvissä ajoin ennen vuoden loppua, jolloin siirtymäaika Britannian EU-erossa päättyy.

Tiukin vääntö jatkuu muun muassa kalastuksesta, Britannian valtiontuista siitä, missä elimissä Britannian ja EU:n tulevia kiistoja ratkotaan.

Mahdollinen neuvottelutulos vaatisi sekä Britannian että EU:n parlamentin hyväksynnän ennen vuoden loppua.

Kommentoi

Mainos: Itä-Savo

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka