Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely: Yritykset pitävät pahimpina koronarajoituksina koulujen ja päiväkotien sulkemista, matkustusrajoitusten tiukentamista ja ravintoloiden lisärajoituksia

Yritysten mielestä haitallisimpia rajoituksia, joita hallitus voi koronaepidemian ehkäisemiseksi tehdä, ovat koulujen ja päiväkotien sulkeminen, nykyisten matkustusrajoitusten tiukentaminen sekä ravintoloiden toiminnan lisärajoitukset. Asia käy ilmi Keskuskauppakamarin tuoreesta kyselystä.

Yrityksiltä kysyttiin myös keinoista, joilla hallitus voisi helpottaa yritysten selviämistä koronakriisin yli. Suosituimmat vaihtoehdot olivat paikallinen sopiminen ja ansiotuloverojen laskeminen, kuten kauppakamarien edellisissäkin vastaavissa kyselyissä.

Kyselyyn vastanneista yrityksistä 25 prosenttia katsoi, että konkurssin uhka on noussut merkittävästi koronaepidemian takia. Luku on Keskuskauppakamarin mukaan pienempi kuin keväällä, mutta kesän jälkeen taas pienessä nousussa.

8. lokakuuta tehtyyn kyselyyn vastasi vajaat 3 000 kauppakamarien jäsenyritystä.