Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Suomen Yrittäjien kysely: 67 prosenttia työllisistä haluaa sopimusvapauden työpaikoille, jos työnantaja ja työntekijät sitä haluavat

Suomen Yrittäjien tilaaman työelämägallupin mukaan 67 prosenttia työelämässä olevista on sitä mieltä, että työpaikoilla pitää olla vapaus sopia työehdoista, jos työnantaja ja työntekijät molemmat niin haluavat.

Kyselyyn vastanneista 54 prosenttia haluaa sopia paikallisesti työajoista. Palkoista, korvauksista ja lisistä paikallisesti haluaa puolestaan sopia 52 prosenttia vastaajista.

Vastaajista 75 prosenttia sanoi haluavansa, että työntekijät ovat sopimisessa samanarvoisia riippumatta siitä, kuuluvatko he ammattiliittoon vai eivät.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn osallistui reilu 1 000 työelämässä olevaa ihmistä. Kysely tehtiin syyskuussa.

Pääministeri Marin kantaa huolta siitä, miten Metsäteollisuuden yllätyspäätös vaikuttaa työelämäkysymysten edistämiseen

Pääministeri Sanna Marin (sd.) toivoo, että Metsäteollisuus ry:n ilmoitus jättäytyä pois työehtosopimustoiminnasta ei vaikeuta hallituksen tavoitteita edetä monissa työelämäkysymyksissä, kuten paikallisen sopimisen kokonaisuudessa. Marin kommentoi asiaa yöllä Brysselissä.

Työnantajia edustavan Metsäteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Hämälä kertoi torstaina, että neuvottelut työehdoista siirretään alan yritysten ja henkilöstön välillä käytäviksi.

Marin kuvailee Metsäteollisuuden päätöstä yksittäistapaukseksi, eikä halua tehdä sen perusteella pidemmälle meneviä tulkintoja siitä, alkaako tästä suomalaisen työehtosopimustoiminnan rapautuminen.

EU-maiden johtajat pääsivät sopuun Valko-Venäjän pakotelistasta

EU-maiden johtajat ovat päässeet sopuun Valko-Venäjän pakotelistasta.

Huippukokousta johtavan Charles Michelin mukaan pakotteet pannaan täytäntöön kirjallisella menettelyllä lähes välittömästi.

Michel kertoi kokouksen jälkeisessä tiedotustilaisuudessaan, että pakotelistalla on nelisenkymmentä nimeä. Valko-Venäjää itsevaltaisesti hallitseva Aljaksandr Lukashenka ei ole nyt hyväksytyllä listalla.

Huippukokouksessa käytiin pitkä keskustelu EU:n suhteesta Turkkiin ja itäisen Välimeren jännittyneestä tilanteesta. Asia kytkeytyi Valko-Venäjän pakotekysymykseen, koska Kypros ei aiemmin suostunut tukemaan pakotelistan hyväksymistä. Kypros halusi samalla edistää EU:n vastausta Turkin toimia vastaan.

Valko-Venäjän Lukashenka ei ole EU:n hyväksymällä pakotelistalla, mutta Marinin mukaan lisäämiselle olisi ollut perusteita

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi EU-huippukokouksen ensimmäisen päivän jälkeen, että tietyistä näkökulmista olisi ollut perusteltua ja ymmärrettävää, että Valko-Venäjää itsevaltaisesti hallitseva Aljaksandr Lukashenka olisi ollut EU:n pakotelistalla.

Marin totesi, että Lukashenka ei ole osoittanut halukkuutta käydä dialogia tai löytää minkäänlaista ratkaisua Valko-Venäjän tilanteeseen.

EU-maiden johtajat pääsivät yöllä sopuun noin 40 nimen pakotelistasta, jolla puututaan Valko-Venäjän väkivaltaisuuksiin ja vilpillisiksi tuomittuihin presidentinvaaleihin.

Huippukokouksen toisen päivän keskustelut alkavat tänään aamupäivällä Suomen aikaa.

Trump vastustaa vaaliväittelysääntöihin suunniteltuja muutoksia jo, vaikkei niitä ole vielä edes julkistettu

Yhdysvaltain presidentinvaaliväittelyiden sääntöihin ollaan vasta suunnittelemassa muutoksia, mutta maan presidentti Donald Trump on jo ilmoittanut vastustavansa niitä.

Trump ihmetteli Twitterissä, miksi hänen pitäisi "sallia" sääntöjen muuttaminen, kun hän omien sanojensa mukaan "voitti niin helposti viime kerralla". Yhdysvaltalaismedioiden tekemät kyselyt viittaavat kuitenkin siihen, että demokraattihaastaja Joe Biden olisi noussut väittelyn voittajaksi.

Muutosten tarve tuli ajankohtaiseksi kaoottiseksi kuvaillun ensimmäisen väittelyn jälkeen tiistaina. Yksi ehdotettu muutos olisi toisen ehdokkaan mikrofonin sulkeminen hänen kilpakumppaninsa puhuessa. (Lähde: AFP)

Trump parjasi konfliktialueilta tulevia siirtolaisia ja leikkasi pakolaiskiintiöt ennätysalhaisiin lukemiin

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump parjasi konfliktialueilta tulevia siirtolaisia paikallista aikaa myöhään keskiviikkona järjestetyssä vaalikampanjatilaisuudessaan.

Trump muun muassa paheksui sitä, miten pakolaiset hänen mielestään kuormittavat julkisia resursseja.

Asiantuntijat ovat laajalti kiistäneet väitteet julkisten resurssien kuormittamisesta.

Yhdysvaltain ulkoministeriö ilmoitti myöhään keskiviikkoiltana, että hallinto leikkaa maan pakolaiskiintiöt ennätysalhaisiin lukemiin.

Maa on valmis ottamaan seuraavien 12 kuukauden aikana vastaan korkeintaan 15 000 pakolaista. (Lähde: AFP)

Yhdysvaltalaismediat: Trumpin läheisellä neuvonantajalla on todettu koronatartunta

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin läheisellä neuvonantajalla Hope Hicksillä on todettu koronatartunta, kertovat yhdysvaltalaismediat lähteisiinsä viitaten.

Asiasta kertoi ensin talousuutistoimisto Bloomberg. Uutiskanava NBC Newsille asian vahvisti Trumpin vaalikampanjan sisäinen lähde torstaina paikallista aikaa.

Hicks on Bloombergin mukaan yksi Trumpin läheisimmistä neuvonantajista. Hän matkusti Trumpin mukana presidentin lentokoneessa vaaliväittelyyn Clevelandiin tiistaina.

NBC:n mukaan Hicksin ei ole nähty käyttäneen kasvomaskia väittelyn yhteydessä. Trumpin mukana matkusti Clevelandiin noin 20–30 avustajaa ja perheenjäsentä.

TPS:n jalkapallojoukkueessa todettu koronatartunta – perjantainen Veikkausliigan ottelu siirtyy

Turkulaisen TPS:n jalkapallojoukkueessa on todettu yksi koronavirustartunta. Seura kertoo Veikkausliigassa pelaavassa joukkueessa todetusta tartunnasta nettisivullaan.

Seuran mukaan positiivinen näyte on otettu tällä viikolla ja viranomaiset tulevat asettamaan TPS:n veikkausliigajoukkueen 14 vuorokauden mittaiseen karanteeniin tartunnan vuoksi.

Veikkausliiga puolestaan kertoo, että perjantaille pelattavaksi merkitty Veikkausliigan ottelu TPS–SJK siirtyy tartunnan vuoksi myöhempään ajankohtaan. Ottelulle etsitään uutta aikaa.

Brentfordin Marcus Forss pääsi maalintekoon – Liverpool ja Arsenal rankkarikilpailuun

Englannin liigacupissa suomalaishyökkääjä Marcus Forss pääsi torstaina maalintekoon ja avitti joukkueensa Brentfordin 3–0-voittoon Fulhamista.

Forss avasi Brentfordin maalitilin pelin 37. minuutilla. Hän oli kentällä täydet 90 minuuttia.

Suurseurojen Liverpoolin ja Arsenalin kohtaaminen puolestaan ratkesi vasta rangaistuspotkukilpailussa. Varsinainen peliaika päättyi maalittomana. Rangaistuspotkukilpailun vei lopulta Arsenal maalein 5–4 ja ottelun luvuin 1–0.

Liigacupissa pelattiin torstaina kolme ottelua. Puolivälieriin niin ikään kivunnut Stoke voitti Aston Villan 1–0.