Kokoomus jätti lakialoitteen paikallisen sopimisen laajentamisesta, sillä ei usko päätösten syntyvän työmarkkinapöydissä

Kokoomus katsoo, että paikallista sopimista pitää edistää suoraan lainsäädännön kautta. Kuvassa keskellä puheenjohtaja Petteri Orpo. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Oppositiopuolue kokoomuksen eduskuntaryhmä on jättänyt lakialoitteen paikallisen sopimisen laajentamisesta. Puolueen mukaan lakiesityksen keskeinen ajatus on poistaa paikallisen sopimisen kiellot järjestäytymättömissä yrityksissä, mikä toisi kaikki yritykset keskenään yhdenvertaiseen asemaan.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Lepomäki sanoo tiedotteessa, että lainsäädännössä on noin 50 paikallisen sopimisen estävää säännöstä, jotka nyt halutaan poistaa.

– Erityisesti pienillä ja keskisuurilla työnantajilla on näiden kieltojen vuoksi vähemmän mahdollisuuksia tarjota ihmisille töitä.

Puolue katsoo, että paikallista sopimista pitää edistää suoraan lainsäädännön kautta, sillä se ei usko työmarkkinaosapuolten pääsevän asiasta sopuun. Kokoomus toivoo paikallista sopimista edistäviä päätöksiä tapahtuvan jo ensi viikolla alkavassa hallituksen budjettiriihessä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka