Työttömyysvakuutusmaksut saattavat nousta – reilun 3 300 euron kuukausituloilla lisää maksettavaa noin 60 euroa vuodessa

Työttömyysvakuutusmaksut saattavat nousta. Työllisyysrahaston hallitus päätti tiistaina esittää rahaston hallintoneuvostolle työttömyysvakuutusmaksujen korotusta ensi vuodelle.

Työttömyysvakuutusmaksun kokonaismaksua korotetaan 0,32 prosenttiyksikköä.

Suomalaisen palkansaajan mediaanipalkka oli 3 350 euroa kuukaudessa vuonna 2019. Esitetyn korotuksen mukaan mediaanipalkan verran ansaitseva työntekijä maksaisi työttömyysvakuutusmaksuja 562,80 euroa vuodessa, mikä on 60,30 euroa enemmän kuin vuonna 2020.

Työnantajan ja työntekijän maksut nousisivat

Työnantajan keskimääräinen maksu nousisi 0,17 prosenttiyksikköä ja työntekijöiden maksu nousisi 0,15 prosenttiyksikköä.

Näin ollen työnantajan keskimääräinen työttömyysvakuutusmaksu olisi 1,42 prosenttia ja työntekijän maksu 1,40 prosenttia palkkasummasta ensi vuonna.

Työnantajan alempi maksu olisi esityksen mukaan 0,50 prosenttia palkkasummasta ja ylempi maksu 1,90 prosenttia. Tänä vuonna edellä mainitut prosentit ovat 0,45 ja 1,70.

Lähtökohtana on, että valtio osallistuu

Esityksen lähtökohtana on, että valtio osallistuu lomautuspäivärahojen rahoittamiseen ensi vuonna. Valtio osallistuu lomautuspäivärahojen rahoittamiseen peruspäivärahan suuruisella osuudella tänä vuonna, mutta vuoden 2021 osalta päätöksiä ei vielä ole.

Työllisyysrahaston hallintoneuvosto päättää esityksestä kokouksessaan torstaina. Tämän jälkeen Työllisyysrahasto antaa esityksensä sosiaali- ja terveysministeriölle, ja eduskunta vahvistaa lopulliset maksut syksyllä.

Työttömyysvakuutusmaksujen taso säädetään vuosittain lailla.

Mainos: Itä-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka