Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskusta järjestää puoluekokouksensa hajautetusti – Oulu keskuspaikkana

Keskusta järjestää syyskuun alussa pidettävän puoluekokouksensa hajautettuna alueellisesti. Keskuspaikkana on Oulu. Alueelliset etäpisteet jaetaan pääsääntöisesti maantieteellisiin piirijärjestöihin.

Piirejä voidaan myös yhdistää, jos sujuvat järjestelyt ja vaalisalaisuuden varmistaminen sitä vaativat. Asiasta päätti torstaina keskustan puoluehallitus.

– Keskusta haluaa tehdä puoluekokouksesta kaikin mahdollisin keinoin turvallisen ja samalla vastata kasvavaan huoleen puoluekokoukseen osallistumisesta, kertoo puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen tiedotteessa.

Puoluekokouksessa valitaan keskustalle puheenjohtaja. Nykyisen puheenjohtajan Katri Kulmunin haastajia ovat tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen ja yrittäjä Ilkka Tiainen.

Väyrynen vaatii keskustan puoluekokouksen siirtämistä

Keskustan puoluehallituksen tulisi viipymättä peruuttaa puoluekokouskutsu, kirjoittaa puolestaan puolueen jäseneksi palannut Paavo Väyrynen blogissaan torstaina.

Väyrysen mukaan puoluekokous tulisi siirtää ensi kesäkuulle, sillä syyskuun kokous olisi laiton. Hänen mukaansa poikkeusolojen vuoksi puoluekokousedustajia ei ole voitu valita puolueen sääntöjen ja yhdistyslain mukaisella tavalla. Lisäksi Väyrynen on huolissaan iäkkäämpien osallistumisesta tartuntavaaran vuoksi.

Puolueen sääntöjen mukaan varsinainen puoluekokous järjestetään joka toinen vuosi.

– Tämänkin valossa lykkäyksellä on painava peruste, kun viime vuonna pidettiin täysimittainen ylimääräinen puoluekokous, jossa puolueelle valittiin reilun kilpailun kautta uusi johto, Väyrynen kirjoittaa.

Kokouspaikaksi valittua Oulua Väyrynen pitää sopivana valintana.