Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Heinolassa potkurivian saanut matkustaja-alus on saatu hinattua maihin. Aluksessa olleet eivät olleet vaarassa, kertoi päivystävä palomestari Petteri Haverinen Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta.

– Tilanne on tosiaan se, että laiva hinattiin satamaan ja matkustajat ovat kaikki olleet maissa jo varmaan tunnin verran, Haverinen kertoi STT:lle torstain puolella hieman puolenyön jälkeen.

Haverisen mukaan järvellä ei ollut loppuillasta tuulta juuri laisinkaan. Alus ajelehti potkurivian vuoksi Tiinansaaren edustalla Konnivedellä. Hälytys vesiliikenneonnettomuudesta tuli hieman iltakymmenen jälkeen.

Kaupallinen risteilyalus

Aluksessa oli potkurivian sattuessa kaiken kaikkiaan 19 matkustajaa ja neljä miehistön jäsentä. Haverisen mukaan kaikki ovat turvassa ja pelastustehtävä on päättynyt. Pelastustöissä meni palomestarin arvion mukaan parisen tuntia.

Haverisen mukaan järvelle ajelehtimaan jäänyt alus oli M/S Pyhäjärvi, jolla järjestetään kaupallisia risteilyjä. Heinolan Laivaosakeyhtiön verkkosivujen mukaan kyseessä on 55-paikkainen laiva, joka tarjoaa paitsi reittiliikennettä myös tilausristeilyjä Kymenvirran ja Ruotsalaisen rantamaisemissa.

M/S Pyhäjärven reittien lähtöpaikat ovat sivujen mukaan Heinola, Vuolenkoski ja Kalkkinen. Aluksella tarjotaan risteilyjä muun muassa Kimolan kanavalle ja Vuolenkosken kesätorille.