Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaustisen mönkijäturmaa tutkitaan kuolemantuottamuksena – poliisin tietojen mukaan tie oli suljettu kettingillä vain joitakin päiviä ennen turmaa

Kaustisella Keski-Pohjanmaalla perjantaina tapahtuneesta mönkijäonnettomuudesta on aloitettu esitutkinta, kertoo poliisi.

Onnettomuudessa kuoli vuonna 1981 syntynyt mies. Yksin liikkeellä ollut mies oli ajanut mönkijällä turpeenottopaikalle johtavaa tietä, kun hän oli törmännyt tien yli viritettyyn kettinkiin. Mies kuoli turmapaikalla.

Poliisi kertoo selvittävänsä esitutkinnassa muun muassa tapahtuman olosuhteita ja sitä, onko kuljettajalla ollut mahdollisuuksia havaita tien yli kulkenutta kettinkipuomia.

Tapausta tutkitaan tässä vaiheessa kuolemantuottamuksena ja vaaran aiheuttamisena.

Tutkinnanjohtaja Anders Åfors Pohjanmaan poliisista kertoo STT:lle, ettei vielä ole tiedossa, kuka oli virittänyt kettingin tien yli ja oliko kettingin laittamisesta annettu jonkinlainen määräys.

Onnettomuus tapahtui syrjäisellä metsäautotiellä perjantaina noin kello 13:n ja 19:n välillä. Mönkijällä ajanut mies ei ilmeisesti huomannut kettinkiä tai oli havainnut sen liian myöhään.

Åforsin mukaan mies oli jarruttanut, mutta siitä huolimatta törmännyt kettinkiin. Åfors kertoi eilen, että kuljettaja todennäköisesti putosi mönkijän kyydistä, kun kettinki osui joko mieheen itseensä tai mönkijään.

Turpeenottopaikalle menossa ollut henkilö löysi uhrin kuolleena turmapaikalta.

Tie ollut aiemmin vapaasti ajettavissa

Åfors kertoo, että turpeenottopaikalle johtava tie oli aiemmin ollut vapaasti ajettavissa. Poliisin saaman tiedon mukaan tie olisi suljettu kettingillä elokuun 2. tai 3. päivä eli alle viikko ennen viime perjantain onnettomuutta.

– Siitä on keskusteltu muun muassa jonkin metsästysporukan kokouksessakin, että se on vaarallinen, Åfors sanoo.

Åforsin mukaan esitutkinnan aloittamisesta päätettiin sen jälkeen, kun hän oli tutustunut muun muassa valokuviin turmapaikalta sekä keskustellut syyttäjän kanssa.

– Olimme samaa mieltä, että tässä pitää selvittää, mikä tähän johti, Åfors sanoo.