Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies kuoli mönkijäturmassa Kaustisella – törmäsi tielle viritettyyn kettinkiin

Kaustisella tapahtui perjantaina mönkijäonnettomuus, jossa kuoli vuonna 1981 syntynyt mies, kertoo tutkinnanjohtaja Anders Åfors Pohjanmaan poliisista STT:lle. Turmasta uutisoi aiemmin Keskipohjanmaa-lehti .

Yksin liikkeellä ollut mies oli ajanut mönkijällä turpeenottopaikalle johtavaa tietä, kun hän oli törmännyt tien yli viritettyyn kettinkiin. Syrjäinen metsäautotie oli Åforsin mukaan suljettu puoliporteilla, joiden välissä oli metallilenkeistä koostuva kettinki.

Mönkijällä ajanut mies ei ilmeisesti huomannut kettinkiä tai oli havainnut sen liian myöhään.

– Jarrutusjälkien perusteella hän on jarruttanut, mutta ei ole saanut ajoneuvoaan pysähtymään, jonka vuoksi hän on törmännyt kettinkiin, Åfors kertoo.

Åforsin mukaan kuljettaja todennäköisesti putosi mönkijän kyydistä, kun kettinki osui joko mieheen itseensä tai mönkijään.

– Siitä on mönkijä vielä parikymmentä metriä jatkanut matkaansa eteenpäin.

Mönkijää ajanut kaustislainen mies kuoli onnettomuuspaikalla.

Poliisi ei tällä hetkellä epäile asiassa rikosta

Åforsin mukaan onnettomuuden tarkka ajankohta ei ole tiedossa, mutta se tapahtui perjantaina noin kello 13:n ja 19:n välillä. Turpeenottopaikalle menossa ollut henkilö löysi uhrin kuolleena turmapaikalta.

Mönkijän nopeus onnettomuushetkellä ei ole tiedossa.

– On siinä vauhtia ollut jarrutusjälkien perusteella, Åfors sanoo.

Hänen mukaansa poliisi ei epäile onnettomuuteen liittyvän rikosta.

Poliisi kuitenkin selvittää, sijaitseeko turmapaikka yksityisellä vai yleisellä tiellä ja millainen lupa tien sulkemiseen on ollut.

– Sen jälkeen ollaan viisaampia, onko se hoidettu asianmukaisesti ja onko siellä ollut jotain ennakkovaroitusta, että tämä on umpitie. Se pitää selvittää, Åfors sanoo.