Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilkka-Yhtymä kohensi tulostaan – jäissä ollut ilmoitusmyynti elpyi hieman kesäkuussa

Ilkka-Yhtymän tulos koheni huhti–kesäkuussa. Oikaistu oman toiminnan liikevoitto oli 247 000 euroa, kun se oli vuotta aiemmin 123 000 euroa.

Liikevaihto nousi lähes neljänneksellä 11,3 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 9,1 miljoonasta eurosta. Media- ja markkinointipalveluiden muu myynti seitsenkertaistui yrityskauppojen myötä.

Mediayhtymän ilmoitusmyynti elpyi hieman kesäkuussa, mutta markkinatilanne oli toimitusjohtaja Olli Pirhosen mukaan edelleen erittäin haastava. Koko vuosineljänneksellä ilmoitustuotot laskivat yli 41 prosenttia.

Myös konsernin painopalvelut ovat kärsineet koronaepidemiasta. Yhtymän painopalvelujen ulkoinen liikevaihto laski 35 prosenttia, ja niiden kehitys jatkui heikkona koko toisen vuosineljänneksen aikana.

– Pidemmän aikavälin vaikutukset riippuvat epidemian etenemisestä ja rajoitustoimien laajuudesta ja niiden vaikutuksista yleiseen taloudelliseen tilanteeseen Suomessa, Pirhonen sanoo tiedotteessa.

Sanomalehti Ilkka-Pohjalaisen julkaisijana perinteisesti tunnettu yhtymä hakee tulevaisuudessa kasvua pääosin digitaalisesta liiketoiminnasta. Konserni hankki tammikuussa enemmistön ohjelmistoyritys Liana Technologiesista .

Yhtymä saavutti yhteensä noin miljoonan euron kustannussäästöt kolmella toiminta-alueellaan sopeutustoimien ansiosta. Kustannussäästöt koostuivat lomautuksista ja muiden yleiskustannusten laskusta. Yhtiö kertoi keväällä 120 työntekijän lomautuksista.