Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvalloissa ulkoministeriön ylitarkastaja otti yllättäen lopputilin, edeltäjän erotti presidentti Trump

Yhdysvalloissa ulkoministeriön ylitarkastaja Stephen Akard ilmoitti keskiviikkona yllättäen jättävänsä tehtävänsä. Ulkoministeriön edustajan mukaan Akard oli sanonut palaavansa yksityiselle sektorille julkisella puolella vietettyjen vuosien jälkeen.

Akardin edeltäjä Steve Linick sai potkut toukokuussa. Presidentti Donald Trump irtisanoi Linickin, joka tiettävästi tutki muun muassa ulkoministeri Mike Pompeoon kohdistuvia valituksia. Pompeon oli kerrottu esimerkiksi teettäneen valtion työntekijöillä henkilökohtaiseen elämäänsä liittyviä töitä, kuten koiran ulkoiluttamista. Pompeo on vahvistanut tiedot siitä, että Trump erotti Linickin hänen suosituksestaan.

Akard on Pompeon entinen avustaja, ja hän lähtee tehtävästään juuri kun hänen toimistonsa viimeistelee raporttia asemyynnistä esimerkiksi Saudi-Arabiaan. Demokraattipuolue uskoi Linickin eroon vaikuttaneen myös sen, että tämä oli tiettävästi tutkimassa asekauppoja.

Nyt tehtävän ottaa hoitaakseen Diana Shaw. Varaylitarkastajana hän olisi ollut jonossa seuraavana jo Linickin lähdettyä, joten Akardin valinta herätti ihmettelyä jo tuoreeltaan.