Syyttäjä: Aviopari murhasi puolustuskyvyttömän ja liikuntarajoitteisen naisen nojatuoliin Kalajoella

Kalajoella tammikuussa tapahtuneen henkirikoksen käsittely alkoi Oulun käräjäoikeudessa Ylivieskassa. ELINA PAAVOLA / LEHTIKUVA

STT

Aviopari murhasi puolustuskyvyttömän ja liikuntarajoitteisen naisen Kalajoella Pohjois-Pohjanmaalla, syyttäjä sanoo. Tapauksen käsittely alkoi keskiviikkona Oulun käräjäoikeudessa.

Veriteko tapahtui tammikuussa kuusikymppisen uhrin kotona, missä oli alkuun koolla useampia ihmisiä. Syyttäjän mukaan avioparin nainen aloitti väkivallan lyömällä uhria nyrkillä kasvoihin ja repimällä tätä hiuksista. Aviomies joutui käyttämään vaimoonsa kaasusumutinta saadakseen tämän lopettamaan, syytteessä sanotaan.

Muut ihmiset lähtivät asunnosta, jolloin nainen syyttäjän mukaan tarttui uudestaan uhriin. Syyttäjän mukaan nainen sanoi miehelleen, että uhri on sukua hänen entiselle miesystävälleen, joka oli naisen mukaan pahoinpidellyt häntä.

Syyttäjän mukaan mies ja nainen löivät nojatuolissa istunutta uhria useita kertoja päähän ja kasvoihin, minkä jälkeen nainen käski miestä tappamaan tämän. Ensin mies kuristi uhria ja haki sitten keittiöstä teräaseen, jonka työnsi uhrin kaulaan ja sahaavalla liikkeellä leikkasi tämän kaulan auki, syytteessä sanotaan. Uhri kuoli tekopaikalle.

"Tilanne riistäytyi täysin käsistä"

Kirjallisessa vastauksessaan käräjäoikeudelle mies on myöntänyt kuristaneensa uhria ja työntäneensä teräaseen tämän kaulaan. Miehen mukaan tarkoitus ei ollut surmata uhria, vaan tilanne riistäytyi täysin käsistä. Hän katsoo syyllistyneensä asiassa murhan sijasta tappoon.

Myös nainen kiistää murhasyytteen sekä vaihtoehtoisen syytteen yllytyksestä murhaan. Omassa vastauksessaan hän sanoo, että uhrin surmaaminen johtui miehen äkillisestä ja ennalta-arvaamattomasta toiminnasta, johon hän ei osallistunut tai myötävaikuttanut.

Kumpikaan syytetyistä ei kertomansa mukaan tuntenut uhria ennalta. Molemmat ovat myös sanoneet olleensa tapahtuma-aikaan voimakkaasti päihtyneitä.

Syyttäjä vaatii kaksikolle elinkautisia vankeusrangaistuksia. Käräjäoikeus antaa tuomionsa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka